Prijateljske utakmice: Dve lekcije Alanije, Rad za obraz

Podeli:
FK Napredak
FK Napredak

Nisu se ni juče proslavili srpski superligaši na terenima pokraj Sredozemnog mora. Rad je remizirao sa poljskim Lehom, dok su fudbaleri kruševačkog Napretka i niškog Radničkog položili oružje protiv ruskog premijerligaša Alanije.

“Građevinari” su, remijem bez golova sa ekipom iz Poznanja, sačuvali obraz domaćeg fudbala. Imali su nekoliko šansi i mogli do trijumfa, ali ni Poljaci nisu bili miljenici sreće u završnici napada. Trener Milan Milanović odlučio se da od starta zaigraju: Leković, Ciger, Stojsavljević, Lazarević, Radivojević, Blažić, Novaković, Damnjanović, Karakjalić, Mladenović i Šarić. Posle odmora šansu su dobili: Nešić, Stojanović, Stanisavljević, Jovanović, Bajić, Grubišić, Tučević, Tanović, Adžibaba, Trninić i Gojković.

Povezane vesti

Kruševački Napredak izgubio je još jednom minimalnim rezultatom (0:1). Od ekipe Milana Đuričića, u Antaliji, bila je uspešnija Alanija iz Vladikavkaza. Gol odluke, posle centaršuta sa leve strane i loše reakcije odbrane Kruševljana, postigao je Gurcijev u 45. minutu.

Napredak je meč počeo u sastavu: Ostojić, Todorović, Kostić, M. Milovanović, Spremo, Marjanović, Laban, Čečarić, Milunović, Kočić, Bačanin. Uz golmana Jordanova, u nastavku su zaigrali: Stević, Marinković, Đeković, Ćuković, Trajković, Mršić, Jeremić i Pecić.

FK Radnički Niš
FK Radnički Niš

Čak osam golova viđeno je u susretu niškog Radničkog i Alanije, Rusi su bili uspešniji – 5:3. Petar Đuričković je pogodio dva puta mrežu premijerligaša iz Vladikavkaza, sredinom nastavka upisao se i Mladen Kovačević za 3:2. Petoplasirana ekipa ruskog šampionata dodala je potom gas i u poslednjih 20 minuta, sa tri gola, “pregazila” rezerviste Radničkog.

Od prvog minuta su igrali: B. Ristić, Stanković, Marković, Bjeličić, P. Ristić, Šljivić, Petrović, A. Kovačević, Gavrić, Đuričković i Đuričin. Posle odmora na terenu su bili: Kojić, M. Kovačević, Modu, Spasić, Mitrović, Đurić, Dušanić, Stojković, Trifunović, Jovanović i Živković.

Komentari

Vaš komentar