PRO nacionalna licenca: Đani Ćurčić, Mićić, Đokić…

Podeli:
Saša Ćurčić
Srđan Stevanović/Starsportphoto

Uporedo sa najvišim zvanjem, UEFA PRO licencom, Centar za edukaciju Fudbalskog saveza Srbije počeo je školovanje treće generacije trenera za nacionalno zvanje. Potvrđen je prijem 32 stručnjaka, uglavnom, zaposlenih u klubovima iz Srbije.

U klupe će ponovo Zoran Rendulić, šef struke Rada, Ivan Stefanović, angažovan u Mladosti iz Lučana i Nemanja Milinčić, asistent u stručnom štabu Crvene zvezde. Iako su upisani pre dve godine, nisu završili školovanje i moraće da sačekaju novu priliku za diplomu.

Iz trenerske struke

Uz Rendulića, prihvaćena je prijava još četvorice prvoligaških stručnjaka: Dragana Mićića (Loznica), Žarka Jovanovića (Zlatibor), Bojana Krulja (IMT) i Nebojše Jandrića (Inđija). U toj grupi nalazi se i Vojkan Rajčić, nedavno smenjeni kormilar Timoka. Uveo je Zaječarce u Prvu ligu, međutim, to nije bilo dovoljno da se duže vreme zadrži na klupi.

Iz inostranstva su prošle prijave Aleksandera Arsovića (Nemačka) i Radojice Ristića (SAD).

Na spisku je i Saša Ćurčić. Popularni Đani, do pre nepune tri godine radio je u Dinamu iz Vranja, u biografiji stoji da je bio angažovan i kao trener mladog tima Kristal palasa.

Priliku za korak napred u trenerskoj karijeri dobio je Dušan Đokić. Bivši napadač Crvene zvezde godinama radi kao trener u Srpskoj ligi.

Zoran Rendulić
Peđa Milosavljević/Starsport

U inostranstvu je do skoro bio angažovan još jedan polaznik za PRO nacionalnu licencu – Radoje Smiljanić, prvi asistent Marka Nikolića u moskovskoj Lokomotivi. Prihvaćene su prijave i grupe stručnjaka, zaposlenih tokom karijera, uglavnom, na poslovima trenera u stručnim štabovima: Dragiše Žunića, Dejana Joksimovića, Veroljuba Dukanca, Zumbula Mahalbašića, Strahinje Pandurovića, Aleksandra Radunovića i Predraga Ranđelovića.

Zahvaljujući radu sa mlađim kategorijama, ispunjene su biografije Marka Neđića, Vladimira Sandulovića, Milana Stegnjajića (Crvena zvezda), Zorana Ljubinkovića (Rad) i Gorana Vukovića (IMT).

Napokon, šansu za školovanje dobila je i grupa samostalnih trenera, angažovanih u klubovima nižeg ranga. Na njoj se nalaze Dejan Đuričić, Igor Đurković, Aleksandar Petrović, Miloš Obradović, Dalibor Kurčubić i Saša Filipović.

Komentari

Vaš komentar