Prva derbi „runda“: Pištaljka Jovanoviću ili Simoviću

Podeli:
Srđan Jovanović
FK Partizan

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije ozvaničiće u utorak veče delegiranje arbitara za osmo kolo šampionata. Najinteresantniji, naravno, biće odgovor na pitanje – kome će biti poverena pištaljka u 165. „večitom derbiju“.

U očekivanju evropskih izazova i situaciji vidnog smanjenja trenda sumnjivih odluka „ljudi u crnom“, nekad zapaljiva tema, ovih dana stavljena je „ad akta“. Barem privremeno i u krugu, vidljivom široj javnosti, nema ni u tragovima naznaka rasprava ko bi mogao u nedelju veče da se nađe na centru stadiona Partizana.

Spisak kandidata sveo se na dvojicu – Srđana Jovanovića i Novaka Simovića.

Povezano

#related-news_1

Kao najbolje kotirani srpski arbitar Jovanović će u sredu iz VAR sobe biti akter susreta prvog kola Lige Evrope, između moskovskog Spartaka i Legije. Imao je čast da prošlu sezonu okonča, upravo, susretom Crvene zvezde i Partizana, u finalu kupa. Posao je odradio bez greške, potvrdio da se poslednjih sezona komisija ogrešila o njega i istakao kandidaturu za naredne susrete najvećih srpskih klubova.

Interese Crvene zvezde i Partizana, poslednjih sezona, odlično je mirio Novak Simović. Ne tako davno, omiljeno lice terazijskih kancelarija, vredan na svim terenima, bez obzira na rang, arbitar iz Lovćenca umešno je vodio najizazovniju utakmicu domaćeg fudbala i izrastao u čoveka od poverenja Fudbalskog saveza Srbije. Prošle sezone, vodio je oba prvenstvena susreta „večitih rivala“.

Novak Simović
FK Partizan

I tu je priča zaključena. Mlađani Miloš Milanović, iako u naletu, daleko je od derbi izazova. Na spisku internacionalaca je i Lazar Lukić, zbog propusta na prvenstvenoj premijeri, prvi sankcionisan VAR sudija u Srbiji. Zato ni beogradski sudija ne slovi za ozbiljnog kandidata, uoči 165. prvenstvene priče Zvezde i Partizana.

Derbi dolazi u odlično vreme. Crveno i crno-beli predstavljaće Srbiju, tri dana ranije, u Evropi. Partizan je u naletu, sa maksimalnim učinkom u prvih sedam kola, Zvezda ima dva boda manje. Zato sa sudijom, ovog puta, ne sme da bude greške!

Konačna reč ostaje na Dejanu Filipoviću, prvom čoveku Sudijske komisije FSS. Uz konsultacije sa fudbalskom vrhuškom, „političkim“ i sportskim sektorom, nekada i sam učesnik „večitog derbija“, doneće konačnu odluku. Biće to istovremeno i za predsednika Sudijske komisije najveći izazov tokom tromesečnog mandata na Terazijama. Posle kojeg ništa neće biti isto…

Utakmica Partizan – Crvena zvezda igraće se u nedelju, početak je u 18 časova.

Komentari

Vaš komentar