Prvo pojačanje Hrvat iz Slovenije: TSC doveo Ćalušića

FK TSC (Mladen Krstajić, Janoš Žemberi, Josip Ćalušić, Sabolč Palađi, Mirko Jovanović)
Foto FK TSC (Mladen Krstajić, Janoš Žemberi, Josip Ćalušić, Sabolč Palađi, Mirko Jovanović)

Štoper Josip Ćalušić (1993) prvo je pojačanje FK TSC u letnjem prelaznom roku. Hrvatski internacionalac, koji je prošao fudbalsku školu zagrebačkog Dinama, potpisao je ugovor na dve godine, a u Bačku Topolu stiže iz ekipe Celja iz Slovenije.

Povezane vesti

Josip Ćalušić je istakao da prvi put dolazi u Srbiju kao fudbaler i da ne poznaje najbolje Superligu, ali da je upoznat sa kvalitetima kluba u koji dolazi.

Zadovoljan sam što sam došao u TSC. Hvala upravi kluba što su me prepoznali i doveli. Iskreno se nadam da ću opravdati očekivanja. Prošao sam celu Dinamovu školu, igrao sam za njih, kao i za slovenačko Celje. Radujem se početku nove sezone u ovako profesionalnoj ekipi. Nadam se dobrom početku sezone, kao i da ćemo se kvalifikovati za Evropu, jer mi je jasno da je to najveći cilj TSC-a„, rekao je na predstavljanju Josip Ćalušić, a preneo klub iz Bačke Topole.

Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović se osvrnuo na promene igrače u prelaznom roku. Podsetio je da klub pred kraj sezone nije produžilo ugovore sa trojicom veoma zaslužnih igrača, Skopljakom, Tumbasevićem i Duronjićem. Svoj trojici je zahvalio na svemu što su učinili za ekipu i poželeo im je sve najbolje u daljoj karijeri.

Sezonu smo otvorili dovođenjem novog igrača, Josipa Ćalušića iz FK Celje. Znamo da je i on imao veliku želju da dođe u TSC, bez obzira na druge ponude koje su bile čak finansijski  izdašnije. Za naš klub to je velika stvar jer shvatamo da smo prepoznati u regionu kao sredina u kojoj igrači imaju priliku da se razvijaju. Za Ćalušića verujemo da će pružiti mnogo klubu i da će nam pomoći da ostvarimo planove i ambicije koje smo zacrtali za sledeću sezonu„, rekao je Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović.

FK TSC Josip Ćalušić
Foto FK TSC

Igrao za Dinamo (Z) u Ligi Evrope

Prema Jovanovićevim rečima, TSC je još zimus kontaktirao Ćalušića i već tada je želeo da ga dovede u Bačku Topolu, što je u tom trenutku bilo nemoguće zbog još uvek važećeg ugovora koji imao.

Ćalušić je iskusan igrač, igrao je za zagrebački Dinamo sa kojim je učestvovao u Ligi Evrope, a poslednje dve godine je proveo u Sloveniji u FK Celje. Sa njima je osvojio i titulu i igrao kvalifikacije za Ligu Šampiona. Sve su to naznake da TSC dobija odličnog, iskusnog, igrača sa dobrom karijerom i verujemo da će mnogo doprineti i našem klubu u ostvarivanju ciljeva“, kazao je Mirko Jovanović.

TSC počinje pripreme 15. juna, a već 25. juna ekipa ide na deset dana na Bled u Sloveniju, gde će odigrati tri prijateljske utakmice.

Klub iz Bačke Topole je sezonu 2020/2021 u Superligi završio na petom mestu.

 

Komentari

Vaš komentar