Radulović opet suspendovan 15 meseci

Veljko Radulović
Printskrin

Obrni, okreni – kazna se ne menja. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije ponovo je suspendovala Veljka Radulovića, predsednika Zlatibora. I to istovetno kao i u prvoj odlucu – na 15 meseci.

Prvostepeni organ, po rešenju Komisije za žalbe, drugi put je razmatrao „slučaj Radulović“ i posle obezbeđivanja proceduralnih zahteva izrekao prvom čoveku Zlatibora jedinstvenu sankciju zabrane rada u najpopularnijem sportu.

Kazne FSS

#related-news_1

Komisija je kaznila Veljka Radulovića po dva osnova. Najpre aktiviranjem uslovne šestomesečne suspenzije, zbog „nesportskog ponašanja na superligaškom susretu Zlatibor – Javor Matis, odigranom 20. marta 2021. godine“, a potom i prekršaja u poluvremenu utakmice Prve lige, između Zlatibora i OFK Bačke, od 2. aprila ove godine.

Prema navodima iz prijave i izveštaja službenih lica, na čelu sa glavnim arbitrom, Miroslavom Miletićem, Radulović se tada, u poluvremenu meča, našao u sudijskoj svlačionici i kako je utvrdio disciplinski organ „nesportski ponašao prigovarajući na odluke“. Slične su bile izjave i ostalih sudija – „mahača“ Novaka Novakovića i Marka Hrutka i četvrtog arbitra Nenada Đorđevića.

Prvi čovek zlatiborskog prvoligaša, u izjavi, osporio je da se incident dogodio u svlačionicama, istovremeno i dužinu njegovog trajanja, od službenih lica opisanog kao „šestominutni“. Komisija je ostala pri stavu da „mesto i vremenska dužina mogu imati samo značaj u odlučivanju o visini kazne, ali ne i i postojanju disciplinskog prekršaja“.

Predsedniku Zlatibora ostavljena je mogućnost ponovne žalbe drugostepenom organu Fudbalskog saveza Srbije. Kazna Raduloviću teče od osmog aprila, sa kraćim prekidom na osnovu odluke Komisije za žalbe od 30. maja.

Zlatibor će i naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije.

Komentari

Vaš komentar