Recko grmi: Megafon i Tončevi hoće kasu FSS – e, neće moći

Srbija - Super liga 19. jul 202218:503 komentara
Dragan Antić
Srđan Stevanović/Starsport

Krenulo je od grudve, sada je to lavina. Fudbalski istok već se ozbiljno ljulja…

U istom danu, pošto je Ninoslav Spasić reagovao na objavu Dragana Antića, ponovo se za reč javio nekadašnji trener Dinama i niškog Radničkog.

Javno pismo popularnog Recka, dostavljeno Sport klubu, objavljujemo uz minimalne, redakcijske, korekcije.

Rat na istoku

#related-news_1

„Gospodin Megafon, zajedno sa poštenom fudbalskom porodicom familijom Tončev, zastupa isključivo lične interese. Ovo je udar na aktuelnu vladajuću strukturu FSS, pomenuti žele da se dokopaju kase saveza i dalje kroje lošu sudbinu fudbalske Srbije.

Prvi nisam želeo da nameštam mečeve i kada sam prvi put progovorio o tome dospeo sam tu gde jesam, zajedno sa Dinamom. Lako je kititi se novcem građana Srbije i hvaliti se uspehom ostvarenim istim, tuđim, parama, a ne ličnim sredstvima familije Tončev. To što je Spasić radio za platu od 150 evra samo govori o tome kolika se nepravda može dobiti za taj novac. Pritom ne govorim o prilivima sa strane”, oštar je u uvodu Dragan Antić.

Odgovorio je Recko na Spasićeve optužbe o zarađenom novcu i nameštenim utakmicama.

„Za razliku od Spasića, u Dinamo sam ušao kao ostvaren čovek, sa ličnim kapitalom zarađenim igrajući fudbal u Nemačkoj i Grčkoj, a kasnije kroz posredovanje u biznisu pošteno zaradio dodatni novac. Jasno je UEFA stavila do znanja, to su objavili i domaći mediji, kako i na koji način familija Tončev ostvaruje uspehe. O karakteru Spasića Megafona, jasno govori da je u izjavi od 15. jula rekao još ovaj put i nikad više, a zatim se oglašava još dvaput.

Poziva se Spasić na medije da sam ojadio kladionice u Nemačkoj. Ne znam samo koje… U Nemačkoj sam slobodan građanin već 35 godina, imam prihode od izdavanja nekretnina. Ako sam ojadio kladionice, zašto mi vlasti Nemačke nisu oduzele pošteno stečen kapital? Jasno sam to dokazao na sudu, gde sam oslobodjen optužbi, jer nije postojao nijedan valjani dokaz o navodnom nameštanju. Toliko o njegovim tvrdnjama o nameštanju utakmica.

Novica Tončev
Peđa Milosavljević/Starsport

Pošteni Spasić pominje kako porodica Antić živi od Dinama, ali očigledno dotični pokušava da živi od sudskih naknada. Iskrenom i poštenom sudiji, koji mi duguje dugi niz godina mnogo para, za šta imam i svedoke, poručujem – u klub sam uložio znanje, trud, vreme, ljubav i mnogo, mnogo ličnog novca. Budžet Dinama nije million evra, kao Radnikov, kako pišu sve novine, već se kretao od deset miliona dinara u Super ligi do 16 miliona u Prvoj. Jednom smo dobili od grada 22 miliona dinara, sponzorstvo za učešće u Super ligi od Telekoma, tako da svi znaju – ako je familija Antić živela od Dinama, kako onda familija Tončev živi od Radnika i Radničkog iz Niša.”

Glavna tema i drugog pisma Dragana Antića posvećena je braći Tončev.

„Svedok zna kako posluje Radnički Niš i kako se pljačka taj moj klub godinama unazad. Najvatrenije Nišlije i ceo jug Srbije ne idu na stadion baš zbog poštene i fudbalske familije!

Pošteni Ivica Tončev prodao je Ranđelovića u Olimpijakos zahvaljujući Recku, koji ga je napravio igračem, jer je u Radničkom bio 35. igrač. Od dogovorenih 30 odsto nije nam dao ni dinara!

Prodao je i Nikolu Stevanovića posle godinu dana u Dinamu. Nije nam uplatio dogovoreni deo od transfera, iako je nemački Ingolštat uplatio odmah obeštećenje. Je li to taj pošteni Ivica Tončev?

Uhapšen sam posle dojave Tončeva

Najinteresantniji deo Antićevog pisma odnosi se na sukob sa sadašnjim prvim čovekom niškog Radničkog:

„Ističem da sam hapšen po poternici iz Austrije, zbog utakmice Austrija Beč – Šturm, koju mi je dojavio Ivica Tončev da odigram. Ukoliko vas zanimaju detalji, spreman sam da o tome detaljno govorim. Ne znam da li je Megafonu poznato da su u Austriji ojađene kladionice, jer su se pored fudbala, nameštali i teniski mečevi. Dokazao sam i na sudu u Srbiji da nisam nikada nameštao utakmice i novac koji sam dobio sudskom presudom uplatio sam humanitarnoj fondaciji za lečenje deteta u Vranju.”

Pitam i Tužilaštvo Republike Srbije po kom zakonu sam osuđen da platim Novici Tončevu 350.000 dinara. Zabranjena mi je sloboda govora. Izrečeno ponoviću bezbroj puta – najveće zlo u srpskom fudbalu je familija Tončev! Nameštala je na stotine utakmica i uzela desetine miliona evra na kladionicama. O tome su pisali mediji u Srbiji, ima dokaza i iz UEFA, pa se pitam sto Tončevi ne tuže novine i UEFA, kad su čisti i ispravni!

Upozoravam i nadležne istitucije, na koje Tončev ima veliki uticaj (policiju i tužilaštvo), ludo sam hrabar i ne bojim se ni njih, ni njihovih poltrončića, narko dilera… Nikoga! Brinem za moju porodicu, počelo je pisanjima po gradu, nastavilo se paljevinom auta, možda je sledeće i fizički napad koji ima za cilj moju likvidaciju. Žele da prikriju istinu, ali neće proći. Neka srpska javnost zna ko nam je u fudbalu i ko nam je sve u ministarstvima Srbije! E moja Srbijo…”, napisao je Antić.

U poslednje dve rečenice odgovora Ninoslavu Spasiću, imao je doskorašnji prvi čovek Dinama i poruku nekadašnjem FIFA sudiji.

„Apsolutno razumem Megafona Spasića, jer je za razliku od mene na leđima poštene fudbalske porodice, familije Tončev. Želim da mu Gospod podari zdravlje i milost…”, zaključio je Dragan Antić.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar