Reformska komisija FSS bez plate, telefona i ugovora

Srbija - Super liga 27. sep. 202110:401 komentar
Podeli:
Dejan Filipović
Privatna arhiva

Ni posle skoro četiri meseca efektivnog rada, članovi Sudijske komisije nemaju potpisane ugovore sa Fudbalskim savezom Srbije. Konačni parafi, kako saznaje Sport klub, danima se odlažu i nema izvesnog datuma kad bi saradnja napokon mogla da bude i formalizovana.

Komisija, zvanično imenovana na sednici Odbora za hitna pitanja, 16. juna, posao obavlja bez naknade. Tročlani sastav čak nije dobio ni, po običajnim uzusima, službene mobilne telefone i kartice, iako je u punom kapacitetu angažovan od prvog radnog dana.

Da stvar bude gora – reč je o takozvanom „reformatorskom“ telu, u čijoj ingerenciji je najosetljiviji i poslednjih godina najviše razoren sektor Fudbalskog saveza Srbije. Posao predsednika, od sredine juna, istovremeno i mandat da se, zajedno sa novim, privremenim, rukovodstvom srpske kuće fudbala obračuna sa nagomilanim problemima, poveren je Dejanu Filipoviću.

Iz sudijske organizacije

U radikalno promenjeno telo, istom odlukom najužeg rukovodstva FSS, imenovani su Dejan Santrač, Nenad Đokić i Bojan Stojanović. Poslednji se, pod jakim pritiskom istočnog regiona, povukao nepune tri nedelje po imenovanju… Ostala trojica ostala su na „nogama“, iako su protiv sebe imali jaku grupu nezadovoljnika, spremnih da zarad očuvanja pozicija i lako stečenih benefita, idu čak i do predsednika države…

Uprkos činjenici da je komisija, nošena istovremeno i podrškom selektora Dragana Stojkovića Piksija, sprovela do sada neviđene promene, odstranila šestoricu „obeleženih“ sudija, sa superligaške liste, i izdržala velike pritiske, od Fudbalskog saveza Srbije nije dobila ni – dinar. U isto vreme, članovi starog saziva, praktično bez zvaničnog angažovanja na Terazijama, uživaju u blagodetima službenih telefona, pojedini i mnogo više od toga…

Zato i čudi pasivna reakcija vrhuške FSS, ali i predsednika Dejana Filipovića, očigledno, nespremnog da se izbori za interese svog malog i hrabrog tima… Ingerencije članova, Dejana Santrača i Nenada Đokića, na ovom planu, skoro da su i zanemarljive.

Poslednjih meseci, saznajemo, Fudbalski savez Srbije imao je sličan slučaj i sa takozvanim nacionalnim fitnes trenerom. Nekoliko meseci, takođe bez ugovora, posao je obavljao Dejan Suzović. Zato je i rastanak, u letnjim danima, protekao kako ne dolikuje ozbiljnom savezu… O Suzovićevom nasledniku mnogo se pričalo poslednjih nedelja, ali i to mesto stoji upražnjeno.

I tako u krug. Mnogo otvorenih pitanja na Terazijama, u najavi nastavka kvalifikacija za SP u Kataru. Sve veći zjapeći jaz nerešenih problema, za sada, uspešno maskiraju uspesi „orlova“ i novi duh unutar državnog tima. A, to je već opasna igra, FSS već mesecima radi u takozvanom režimu „hibernacije“, u očekivanju novog statutarnog rešenja i početka izbornog procesa.

Dok vozovi neumitno prolaze…

Komentari

Vaš komentar