Saznajemo: TSC oštećen za penal u Novom Pazaru, Šegrtu slaba

Srbija - Super liga 9. feb 202312:406 komentara
Jovan Šegrt
Srđan Stevanović/Starsport

Sudija Jovan Šegrt, u Novom Pazaru, doneo je ispravnu odluku, ali i potom – pogrešio. Nije trebalo, u 56. minutu, da koriguje sopstvenu ocenu prekršaja za najstrožu kaznu za TSC.

Takva kvalifikacija, kako saznajemo, stoji u izveštaju Svetislava Marušića, kontrolora iz Kraljeva, angažovanog na „Čejskoin areni“, u meču 20. kola Mocart bet Super lige, Novi Pazar – TSC (2:1).

Vesti iz sudijske

Start Milana Joksimovića nad Sašom Jovanovićem, u kaznenom prostoru, imao je elemente najstorože kazne. Arbitar Jovan Šegrt, odlično postavljen u tom trenutku, pokazao je na belu tačku, ali se posle VAR signala Miloša Milanovića predomislio. Nekoliko minuta trajao je prekid, glavni sudija pokušavao da na ekranu sagleda detaljnije sporni momenat i na kraju prelomio – prekršaja, automatski ni penala, nije bilo.

Kontrolor iz Kraljeva, kako saznajemo, dosledan je u stavu da konačna odluka nije ispravna. Usput, uz prijavu spornog detalja, ocenio je arbitražu Jovana Šegrta – slabom. O izveštaju iz Novog Pazara trebalo bi da raspravlja Sudijska komisija FSS.

Zanimljivo će biti izjašnjavanje i o učinku Miloša Milanovića.

Svojevremeno sudija u naletu, nije se jesenas proslavio, takođe u VAR sobi, na utakmici Partizan – Javor Matis. Loše je asistirao mladom kolegi Andriji Stojanoviću, iako se očekivalo, shodno rejtingu da bude „osigurač“ i podrška dobrom fudbalu i kvalitetnim sudijskim odlukama. Slično je bilo i u Novom Pazaru…

Konačna odluka biće na člnaovima Sudijske komisije, na čijem čelu se nalazi Dejan Filipović.

Komentari

Vaš komentar