„Seča“ sudija: Izbrisani Grujić, Đorđić, Široki i Anđelovski

Srbija - Super liga 24. jun 202120:153 komentara
Podeli:
Danilo Grujić
Guliver image

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kako saznaje Sport klub, izbrisala je četvoricu arbitara sa superligaške liste. Precrtani su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki i Novica Anđelovski.

Novi saziv komisije, predvođen predsednikom Dejanom Filipovićem, posle dužeg zasedanja, odlučio je da skine po jednog sudiju sa svakog, od četiri, regiona.

Najveće ime na listi izbrisanih je Danilo Grujić. Bivši internacionalac iz Niša, svojevremeno član čuvenog tima Milorada Mažića, ostao je bez ranijih pozicija i posle promena unutar Sudijske komisije FSS bilo je izvesno da ga čeka „odstrel“. Zbog čega je kuglica stala na Grujiću – pitanje na koje odgovor, najverovarnije, samo zna Dejan Filipović.

Povezane vesti

Jedini izbrisani internacionalac je Miloš Đorđić. Arbitar iz Beograda nije se proslavio tokom dve i po godine sa FIFA znakom, imao je problema sa engleskim jezikom, međutim, brisanje sa superligaške liste veliko je izneneđenje i za odlično upućene u dešavanja u sudijskom sektoru FSS. Pogotovo, što u delu takozvane „beogradske liste“ ima mnogo više sumnjivijih i kompromitovanijih od Đorđića.

Miloš Đorđić
FK Partizan

Ime Zorana Širokog odavno figurira na spisku prekobrojnih. Arbitar iz Smedereva, više puta negativno ocenjivan u poslednje tri godine, predložen je za brisanje sa liste.

Napokon, komisija je ocenila da na fudbalskim terenima nema mesta ni za Novicu Anđelovskog. Arbitar iz Kačareva, jedan od najstarijih na listi, pominjao se poslednjih mesec dana kao „bivši“.

Sport klub saznaje da su na elitni rang napredovali Beograđanin Dejan Trifković i Danilo Nikolić, iz Lovćenca. Superligaška lista, prema predlogu Sudijske komisije, imaće u narednoj sezoni 20  arbitara. Nekolicina njih, uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, ostaće na listi.

Komisija je imala delikatan zadatak da, u očekivanju primene VAR tehnologije, na talasu najavljenih promena unutar FSS, napravi radikalan rez i raskine praksu angažovanja već ranije obeleženih arbitara. Objektivne okolnosti, uz nekoliko neočekivanih rešenja, spisak su zaključili na četiri prezimena.

Tajni spisak svi imaju

Da Sudijska komisija FSS nije krenula dobrim putem, videlo se u četvrtak oko podneva.

Iako zvanično strogo poverljiv, spisak sudija za narednu sezonu uveliko se delio među arbitrima i neposredno zainteresovanim akterima. Očigledno, „krtica“ je desetak sati po okončanju sednice već odradila posao…

Sa liste mahača izbrisani su Ivica Stojanović, Goran Stanojević, Dejan Potočan, Nenad Kurčubić, Dejan Dimitrijević, Svetlana Bilić… Upražnjena mesta popuniće Ivan Krstić, Nenad Radoičić, Milorad Jovanović, Nikola Antić, Petar Radić i Nikola Rijavec.

Sužena je lista posmatrača, od naredne sezone, na jedinstvenoj listi imaće ih 38.

Članovi Sudijske komisije poslali su predloge Fudbalskom savezu Srbije. Sednica i konačna odluka odbora za hitna pitanja očekuju se u petak.

 

Komentari

Vaš komentar