Serija pojačanja Zlatibora nema kraja: Uroš Đerić na planini

Uroš Đerić
Starsport

Zlatibor se ne šali – ambiciozni prvoligaš angažovao je Uroša Đerića. Stasiti napadač, posle pet godina na Dalekom istoku, vraća se u srpski fudbal. Praktično, u prvoligašku ekipu dolazi kao slobodan igrač, nakon raskida ugovora sa južnokororejskim Suvonom, febuara 2022.

Sjajne reference, pet godina u Južnoj Koreji, prema zvaničnoj statistici na 100 prvenstvenih utakmica 44 gola, u dresovima Gangvona, Gjongnama i Suvona, uz prethodno više nego dobar učinak u Super ligi Srbije, najavljuju da su Zlatiborci, trećeg dana Božića, napavili sjajan posao.

Povezano

Golgeter iz Nove Pazove vraća se u staro društvo. Sarađivao je Uroš Đerić sa trenerom Predragom Ristanovićem u užičkoj Slobodi, tokom 2016. i 2017. u Prvoj ligi odigrao 28 utakmica i postigao 19 golova. Bez obzira na dužu pauzu, Đerićev dolazak biće i najzvučniji iz zimske serije „bum transfera“ Zlatiboraca. Posle kratkog stažiranja u francuskom Amijenu, igrao je i za niški Radnički, Napredak, lučansku Mladost, čačanski Borac i hrvatski Inter.

Prethodno su dres prvoligaša sa najviše prvoligaške kote zadužili Vasilije Janjić (Radnik), Stefan Veličković (Radnički, Sremska Mitrovica) i Stefan Tripković (Budućnost Krušik).

Na Zlatiboru se očekuju još dva zvučna pojačanja. Misija „opstanak“ ne trpi improvizacije…

Komentari

Vaš komentar