SK: Počinje velika čistka u fudbalskoj Srbiji

Srbija - Super liga 9. avg 20229:15 > 9:2241 komentara
Podeli:
Skupština FSS
Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbalska Srbija, u narednim mesecima, pretrpeće veliku čistku. Spremaju se radikalne personalne promene u svim sferama najpopularnijeg sporta, potvrđeno je Sport klubu iz više merodavnih izvora u i oko fudbalske organizacije.

Kako saznajemo, najavljeni zaokret dogovoren je na jednom od sastanaka predstavnika političkog i fudbalskog vrha, u ponedeljak. Očekivana kao ključna za ishod izbornog procesa unutar Fudbalskog saveza Srbije, sednica u Beogradu, neformalnog karaktera, otelotvorena je u konačnom stavu – najpopularnijem sportu potrebne su reforme, bolji ljudi i slika u javnosti.

Izbori u FSS

Praktično, u naredna dva i po meseca, tokom izbora, crveno svetlo za angažovanje u forumima dobiće svi kompromitovani kadrovi – sudije, sportski radnici, treneri i fudbaleri. Vetar promena, iniciran prošlog juna tektonskim kadrovskim redefinicijama na mnogim listama, provejavao je Srbijom tokom čitave prošle sezone. Anuliran je veliki broj aktera sumnjivih utakmica, povezanih sa kladionicama, ali recidivi ružnih vremena, ponajviše zahvaljujući vezama i vezicama, opstajali su na površini… Izbori u jeku odlična su šansa za završetak akcije čišćenja, barem na najvišem nivou.

Saznajemo da u talasu nadolazećih radikalnih poteza neće biti sentimenta ni prema političkim kadrovima, bliskim vladajućim strukturama. Mnogi od njih, poslednjih godina, zloupotrebama položaja i korišćenjem uticaja, obezbedili su sebi fine pozicije i blagodeti. Nijedan od obeleženih, saznajemo, neće biti dobrodošao u nadolazećim fudbalskim projektima.

Beogradski sastanak, dobrim delom posvećen izborima unutar FSS, zaokružen je i pričom o kadrovskim rešenjima na vrhu srpske kuće fudbala. Sa lica mesta stižu informacije da, od ponedeljka, šanse vladajuće grupe, podržane ključnim autoritetom, selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, dobijaju na težini. Navodno, uskoro se očekuje i dubinski raspored od Terazija 35 do opštinskih saziva…

Izborni proces, do kraja avgusta biće završen u gradovima i opštinama i esnafskim udruženjima okružnog i područnog nivoa. S prvim septembarskim danima, planiran je nastavak unutar fudbalskih organizacija okruga i područja, potom i definisanje novih vlasti na regionalnom, pokrajinskom i beogradskom nivou.

Fudbalski savez Srbije dobiće predsednika, naslednika Slaviše Kokeze, u poslednjoj nedelji oktobra.

Komentari

Vaš komentar