SK saznaje: Novi Pazar dobio licencu

Srbija - Super liga 20. jun 202116:116 komentara
Podeli:
Lazar Pajović
Piotr Kucza Fotopyk NEWSPIX.PL

Fudbalski klub Novi Pazar napokon je dobio licencu za narednu superligašku sezonu. Očekuje se da FSS, u ponedeljak, potvrdi odluku Komisije za žalbe u postupku licenciranja.

Novopazarci su, prošlog utorka, dostavili članovima Odbora za hitna pitanja FSS potvrdu o izmirenju dugovanja, na osnovu takozvanog UPPR postupka. Najuže rukovodstvo srpske kuće fudbala prosledilo je predmet, nadležnoj komisiji, na proveru. Kako saznajemo, u petak je održano famozno zasedanje, daleko od očiju javnosti, i Novi Pazar je definitivno dobio zeleno svetlo za takmičenje u elitnom rangu i u narednoj sezoni. Očekivano!

Povezane vesti

#related-news_1

Iscpljujući slučaj, direktno uperen u ionako narušen sistem ravnopravnosti klubova u sistemu FSS, provlačio se poslednja dva meseca na sednicama raznih tela. Grubo narušavanje Pravilnika o licenciranju, u kojem jasno stoji da drugostepeni postupak, pred jedino validnom i nadležnom komisijom, mora da bude okončan do 25. maja, preraslo je u besramno ruganje propisima. Novi Pazar je upućen na Izvršni odbor FSS, u čijem opisu nije razmatranje dokumentacije za licenciranje. Napokon, slučaj je sredinom juna, 20 dana posle probijanja roka, posle intervencije Odbora za hitna pitanja, zaključila drugostepena komisija u postupku licenciranja.

Podsetimo, FSS je prošle sezone, upravo, zbog Novog Pazara, zvanično pozivajući se na pandemiju virusa korona, suspendovao takozvani finansijski kriterijum u postupku licenciranja. Klub, administrativno prebačen iz Prve u Super ligu, ranije je ušao u unapred pripremljeni plan reorganizacije, servisirajući istovremeno zaostala dugovanja i redovne obaveze i nikako nije mogao, u situaciji vanrednog unapređenja, da zadovolji najzahtevniju tačku.

U maju 2021. FSS već nije imao izbora – iako su Novopazarci 25. maja jedini ostali bez zelenog svetla za takmičenje u elitnom rangu, čak se nisu ni žalili na odluku komisije u prvom stepenu – na volšeban način ostavio je vreme klubu za regulisanje statusa. Ne hajući na direktan sukob sa propisima i već ranije usvojenim pravnim aktima.

FSS se, zanimljivo, nijednom nije oglasio u spornom slučaju.

Posle svega, Novi Pazar će se u utorak naći u superligaškom „bubnju“, očekujući rivale na superligaškim stadionima. Po ko zna koji put – u koliziji sa propozicijama…

Komentari

Vaš komentar