SK saznaje: Zvezdi preti suspenzija FIFA

Srbija - Super liga 28. jul 202213:00 > 13:139 komentara
Podeli:
van la Para
Srđan Stevanović/Starsport

Crvenoj zvezdi preti FIFA suspenzija, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Šampion Srbije nalazi se pod pretnjom zabrane registracije novajlija u prelaznom roku, zbog nesprovođenja odluke Sportskog suda u Lozani, u sporu sa bivšim prvotimcem Radživom van La Parom.

Povezano

Odluka FIFA nalaže hitnu reakciju i već je dostavljena na adresu Fudbalskog saveza Srbije. Srpska kuća fudbala, u ovom slučaju, ima ingerencije isključivo u domenu izvršenja i sprovođenja zabrane registracije novajlija u prelaznom roku. Meru suspenzije izreći će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Holandski fudbaler, posle obraćanja FIFA, tužio je Crvenu zvezdu Sportskom sudu u Lozani, zbog nepoštovanja odredbi ugovora i kašnjenja isplata. Iz Švajcarske je početkom juna prosleđena izvršna sudska odluka. Crveno-beli su imali 45 dana da postupe po konačnoj presudi.

Novac nije isplaćen na La Parin račun, zastupnici bivšeg prvotimca šampiona Srbije obratili su se FIFA i zatražili neodložnu suspenziju. Svetska kuća fudbala ekspeditivno je poslala pismo obaveštenja u FSS i naložila kažnjavanje u jeku letnjeg prelaznog roka.

Odluka se očekuje u toku dana…

Iako u poslednjim danima avgusta 2019. stigao kao veliko pojačanje iz Hadersfilda, Radživ van La Para, odigrao je svega 11 utakmica u dresu Crvene zvezde. Rastao se sa crveno-belima posle nepunih godinu dana i teške kovid sezone. Od februara ove godine nema klub…

Komentari

Vaš komentar