SK: Skupština zaseda, Bjeković otpada, Nedimović vodi FSS…

Srbija - Super liga 31. okt 202219:1166 komentara
Nenad Bjeković
Starsport/Peđa Milosavljević

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, najverovatnije, biće održana u utorak. U narednim satima očekuje se potvrda informacije da su suprotstavljeni tabori dogovorili kompromis, za spas srpskog fudbala.

Prema istim izvorima, na zasedanju u Staroj Pazovi biće konstituisan nov skupštinski saziv, ali bez izbora predsednika!

Buran dan u Pazovi

Načelan plan, kratkoročno, podrazumeva odustajanje Nenada Bjekovića od kandidature za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Navodno, izbor predsednika, sačekaće prve mesece, najverovatnije januar, naredne godine!

A, u tom slučaju, sasvim izvesno, čelo srpske kuće fudbala preuzeće Branislav Nedimović, čiji izbor je poslednjih dana neplanirano dospeo u drugi plan. Kandidatura Nenada Bjekovića neće biti ni razmatrana.

Ključan stav, i u najavi potencijalnog dogovora, biće onaj sa Andrićevog venca. Otkazivanje skupštinskog zasedanja, u ponedeljak, klasičan je rukopis političkih kadrova. Delegati pojedinih regionalnih saveza, u prepodnevnim satima, dobili su jasne smernice da ne putuju u Staru Pazovu. Kako se proširila vest o bojkotu, tako je od dolaska u Sportski centar FSS odustala i grupa uzdržanih. Navodno, glasački materijal, na ulazu u SC FSS, zadužila su 23 člana skupštinskog saziva.

Do konačne odluke i kompromisa ostaju, ipak, dve bitne pretpostavke. Prva, pravno formalizovanje događaja od ponedeljka i najava sednice u utorak, potom i mig „bojkot grupi“ da krene ka Staroj Pazovi.

Tek da se zna – na prvu, neodržanu, sednicu u Staroj Pazovi došli su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, TSC-a, Voždovca, Javor Matisa, deo emisara sudijske i trenerske organizacije, sindikata fudbalera, delegati FS Beograda i FS Kosova i Metohije…

Slika bi u utorak mogla da se promeni. A, do tada, pita se samo jedna adresa – SNS!

 

 

Komentari

Vaš komentar