Slika i prilika FSS: Valjanje u sopstvenom blatu

Srbija - Super liga 30. nov. 202111:102 komentara
Podeli:
Skupština FSS
FSS

Odlukom da iskoristi poslednje dane starog Statuta i smeni trojicu „neposlušnih“ članova, Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, obezbedio je sigurnu većinu u Izvršnom odboru.

Automatski, uz dva poteza gumice i olovke, Bjeković je „kupio“ mir na duži period, do završetka izbornog procesa.

Zamenik predsednika FSS, u situaciji podeljenosti Fudbalskog saveza na svim nivoima, rešio je da posegne za mehanizmom iz autoritarne vladavine Slaviše Kokeze. Prvi čovek saveza ima legitimno pravo da, po sopstvenom nahođenju, zameni osam od 15 članova IO. I tu ništa ne bi trebalo da bude sporno. Barem sa pravne strane… Iz ostalih uglova, sve obitava ispod velikog znaka pitanja.

Podele na Terazijama 35

Poslednja sednica „fudbalske vlade“ i skupštinsko zasedanje u Staroj Pazovi dali su smernice Bjekoviću i saradnicima da reaguju i smene „neposlušne“, pre nego oni krenu u istu akciju, mesecima najavljivanu od Novice Tončeva. Izbrisani, Dušan Mrakić i Saša Bajčetić, bili su na suprotnoj strani od aktuelne linije na obe sednice. Prvi čovek Brodarca, Dragan Ilić, izostao je sa IO, 30. oktobra, ali je u Sportskom centru, tokom prvobitnog „test“ glasanja za Radno predsedništvo, sledio liniju „protiv“.

Sa trojicom novoinkorporiranih u IO, Dejanom Filipovićem, Darkom Ramovšom i Aleksandrom Mijailovićem, Bjeković je okrenuo tas na svoju stranu i obezbedio minimalnih osam glasova unutar tela od 15 članova. U prevodu – sigurnu većinu. Zamenik predsednika i generalni sekretar moći će i u narednom, neobično važnom predizbornom periodu, da računaju na sigurnu podršku Marjana Rnića, Miloša Miljanića, Janoša Žemberija i Dragomira Lazovića. Uz glas Nenada Bjekovića, to je već zalog sigurnosti i garant mirnog rada na duži period…

Skupština FSS
FSS

Posle svega, pogotovo sednice u Staroj Pazovi, ostao je mučan utisak. Fudbalska Srbija podeljena je duboko, iz korena. Cirkuska predstava na skupštinskom zasedanju, rasprava nivoa zadružnih skupova, glasanje, pa tek onda utvrđivanje broja prisutnih delegata, smehotresne rečenice sa govornice, ideje da čovek ne poveruje…

Fudbalska Srbija, definitivno, zaslužuje bolje ljude! A, da li u ovom trenutku oni zaista i postoje, niko više nije siguran. Nakaradan sistem i diktatorska vladavina bivšeg predsednika došli su na naplatu! I nikome, u ponedeljak prisutnih na skupštinskoj sednici, nije to smetalo proteklih godina. Ama baš nikome!

Zato, gospodo, izvolite – valjajte se u sopstvenom blatu!

Komentari

Vaš komentar