Snimak potvrdio, rasizma bilo na Voždovac – Partizan

Srbija - Super liga 18. maj. 202218:53 > 19:098 komentara
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pojedini portali u ponedeljak uveče su pisali o rasističkim uvredama na meču Voždovac - Partizan, meta navijača domaćih bio je najbolji golgeter Super lige Rikardo Gomeš.

Skandal u režiji “navijača” Voždovca, na duelu njihovog tima protiv Partizana rasistički je vređan Rikardo Gomeš! Dogodilo se to u 66. minutu, prilikom proslave gola crno-belih, tik ispod tribine na kojoj je bila smeštena grupica pristalica domaćih.

Povezano

Na trenutak su se čuli karakteristični povici upućeni centarforu Partizana, koji nije ostao imun, reagovao je na prizemne provokacije uhvativši se za međunožje. Brzo su Rikarda smirili saigrači, pre svih iskusni Miloš Jojić, a nedugo potom Aleksandar Stanojević je učinio najpametniji mogući potez, izveo je napadača iz igre, s obzirom da je pobednik već bio odlučen, Partizan je tad vodio sa 3:0. 

Ostaje otvoreno pitanje da li je rasistički ispad zabeležio delegat meča Branislav Pandurov. Ako jeste, normalno je da usledi reakcija nadležnih. Ukoliko nije video ili čuo šta se dešavalo, ili nije hteo da vidi i čuje, i za to postoji rešenje… 

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Izvinjenja nije bilo od strane domaćina kluba. Moguće je da ni oni nisu čuli i videli šta se dešavalo. Ne bi trebalo da ih iznenadi ta svakako neprijatna i za njih nepotrebna situacija, s obzirom na to da nije baš neka novina za “navijače” Voždovca. Pomenuti incident možete da pogledate na snimku na 3:50 videa koji je inače objavljen na zvaničnom Jutjub kanalu Super lige Srbije.

Vređali su “invalidi” svojevremeno Ričmonda Boaćija, potom Samuela Ovusua, Normana Kempbela… Sada i Rikarda Gomeša. Uz sve to, Srbija je već na “crnoj listi” UEFA zbog rasističkih ispada, ispaštala je reprezentacija, na tapetu su bili Crvena zvezda, Partizan… 

Komentari

Vaš komentar