Šporar glasa za Zvezdu, pita se Sporting Lisabon

Srbija - Super liga 8. jul 202210:493 komentara
Podeli:
xGrahamxHuntx via Guliver image

Zvezdina ovoletošnja transfer knjiga želja, posle odluke napadača Aleksandra Pešića da se zahvali na pozivu iz Ljutice Bogdana i nastavi karijeru u turskom Karagumruku, ima stranicu manje, a, da li će još jedna otpasti ili posebnom, najvažnijem, naslovnom mestu dopasti, zavisi, pre svega, od lisabonskog Sportinga.

Dakle, Portugalci kroje sudbinu, pošto je, po izvorima Sport Kluba, slovenački reprezentativac Andraž Šporar, spreman da osim uljudnog „hvala Beograđanima“, izgovori i ono što je želja rukovodstva, stručnog štaba i navijača srpskog šampiona: „Hoću da potpišem ugovor u Beogradu!“

Dani se tope, jednostavno nestaju, koliko se uopšte odmaklo na putu do transfera, kakve su šanse za zaključenje posla? Zvezdi se žuri, Sporting i dalje žmuri, a najpoznatiji i najcenjeniji slovenački agent Amir Ružnić, koji vodi brigu o karijeri Andraža Šporara, i danas je, za Sport Klub, ponovio:

„Zvezda je veliki klub!“

U toj rečenici se, iako Ružnić nije javno saopštio kakve su namere njegovog klijenta, sve otkriva, čime saznanja Sport Kluba dobijaju overu, pa ipak, potrebno je, u određenom trenutku, zavući ruku u kasu i izbrojati milione evra. U medijima se citiralo i došlo do tri miliona (toliko su, navodno, crveno-beli u mogućnosti da izdvoje za obeštećenje), dok Sporting, prema istim izvorima, zahteva milion i po više. Kako stvari stoje?

„Teško“, uzvratio je Ružnić.

Tek smo u osmom danu jula?

„I to je tačno.“

Ukoliko dođe do pomaka, Sporting će pristati na pozajmicu, uz obavezni otkup ugovora sledećeg leta, i izdiktirati cifre?

„Ne zaboravite da Šporar u februaru puni 29 godina, a nije jeftin, pitanje je kakvi su Zvezdini planovi.“

Slovenački as je višegodišnja tiha patnja Zvezdine Uprave?

„Nije tajna da sam sa Zvezdanom Terzićem pričao i prošle, i pretprošle godine“, otkrio je Ružnić za Sport klub.

Šporarove brojke, idemo redom, od starta njegove profesionalne karijere: Interblok, 27 utakmica, 10 golova, Olimpija 95(46), Bazel 19(1), Arminija Bilefeld 9(2), Slovan 53(44), Sporting 22(9), Braga 16(3), Midlsbro 35(8). Čeka se…Ma, koji klub je sledeći? Neka bude Zvezda, odjekuje ulicom Ljutice Bogdana.

Komentari

Vaš komentar