Srpski izum: Na teren dva puta za 43 sata!

Srbija - Super liga 18. dec 20209:0910 komentara
Ekipa Crvene zvezde
FK Crvena zvezda

Srbija – uvek bila zemlja fudbalskih čuda. Tako i danas, bićemo svedoci rariteta iz ranga – istorijskih.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće dve utakmice u razmaku od 43 sata! Toliko će proći od završetka prvenstvene utakmice sa Metalcem, u Gornjem Milanovcu, do početka susreta osmine finala Kupa Srbije, protiv Rada, na Banjici.

„Građevinari“ su imali dodatna dva sata za odmor, dva dana ranije ugostili su Spartak Ždrepčevu krv, od 14,00. Predstavnici Zvezde predložili su termin kup susreta, sa Banjice ekspresno stigao potvrdan odgovor i predsedniku Takmičarske komisije FSS, Miodragu Jankoviću, ostalo je samo da se saglasi sa dogovorom klubova.

„Boksing dej“ – fudbalski praznik, na istoriju i tradiciju, ponosnih Engleza doneće, 26. i 28. decembra, sijaset utakmica u razmaku od dva dana, ali nijedan tim neće imati manje od 46 sati za oporavak i pripremu narednog susreta. Suludo je ipak fudbalski porediti Srbiju i Englesku, Zvezdu i Rad, takođe… Crveno-beli odavno imaju dva kompletna tima u takmičarskom pogonu, komšije sa Banjice jedva jedan. Zato je interesantno pitanje – kako je stručni štab Rada upotpunio radni četvrtak.

Milanović
FK Rad

Oporavkom posle meča sa Spartakom, ili pripremom susreta sa Crvenom zvezdom?

„Grupa fudbalera imala je relaks, druga taktički trening pred dolazak crveno-belih“, odgovara Milan Milanović, šef stručnog štaba „građevinara“.

A to praktično znači?

„Promeniću radikalno tim u odnosu na poslednje utakmice. Na teren će, najverovatnije, samo jedan, najviše dvojica startera, iz grupe mlađih. Ne želim niko da se povredi u poslednjoj utakmici godine! Veliki je rizik pred nama, organizam fiziološki najranjiviji, ubedljivo najumorniji, drugi dan posle meča. A, mi ćemo odigrati četiri za 11 dana! Mnogo, mnogo teško, skoro nepodnošljivo. Igraćemo sa najsvežijim snagama…“, procedio je Milanović kroz zube.

I tako u nedogled – još jedna priča o srpskim fudbalskim paradoksima. Ubistvenim i poražavajućim. Za sve nas!

 

Komentari

Vaš komentar