Stanković: Šest stopostotnih prilika, a ne damo gol…

Srbija - Super liga 27. jun 202221:491 komentar
Podeli:
Dejan Stanković
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa Domžalama 1:1 u drugoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji.

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa Domžalama 1:1 u drugoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji. Trener crveno-belih Dejan Stanković bio je zadovoljan mnogim stvarima iz tog susreta.

– Moglo je bolje u dosta segmenata, pogotovo u onom što smo već primetili na utakmici protiv Brava, a to je egzekucija. Stvorili smo ponovo šanse, iz kojih je trebalo da damo golove, a kad ih ne realizujemo, onda je dovoljan jedan kiks da primiš pogodak. Ostali smo u toj situaciji „dva na dva“, jer smo izgubili igrača gore, sad da li je bio faul je manje važno. Može da se desi da sudija ne vidi, ali ako ostanemo u takvoj situaciji u šesnaestercu, onda ne treba da primimo gol. Zato moramo da budemo konkrentiji u 16 metara i da kada imamo šansu, rešimo je i damo gol. Mnogo energije se potroši dok se uzme lopta, izgradi akcija i uđe u šansu… Kad u dve utakmice imaš šest stopostotnih prilika, a ne postigneš gol iz toga, to jednostavno ne sme da se dozvoli. Idemo dalje da radimo, zbog toga i igramo kontrolne utakmice. Jak otpor, posebno prvih pola sata, dosta pritiska od strane Domžala, ipak imali smo dobrih stvari, tečnih akcija, ali one moraju da budu završene na vreme, da ne bi morali da jurimo rezultat.

Prvenac mladog Vladimira Lučića obeležio je meč.

– Velika motivacija za njega je gol. On je momak koji prolazi druge pripreme s nama i još u Turskoj je nagovestio da ima nešto. Ovde iz dana u dan sve više pravi razliku, i kad su ti oči pune nekog igrača na treningu, onda to nešto znači. Zadovoljan sam i drago mi je za njega, značiće mu ovo za samopouzdanje, ali i nama da u potpunosti sagledamo sve što imamo i donesemo odluku ko će od „bonusa“ ostati u Zvezdi. Pravilnik je jasan, jedan „bonus“ mora da bude na terenu u Superligi. Imamo dobru decu, moramo izvući maksimum iz njih. Verujemo u njihov talenat, a oni moraju da nam uzvraćaju dobrim nastupima i da koriste svaki minut na terenu da se pokažu.

Ohi se nije našao u protokolu za meč, razlog je bol u listu.

– Osetio je bol i nismo želeli da rizikujemo. Nadam se da će već za narednu utakmicu koju igramo u četvrtak protiv Kopra biti spreman.

Komentari

Vaš komentar