Stanojević o tuči Grobara: Nismo se dobro osećali

Srbija - Super liga 24. jul. 202113:471 komentar
Podeli:
FOTO: Fudbalski klub Partizan

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da se nada pobedi nad Vojvodinom i potvrdio je da će šansu na golu dobiti Aleksandar Popović.

Na prošlom meču crno-belih drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dunajske strede na tribinama su izbili nemiri, napeta atmofera sa političkom konotacijom, na istočnoj tribini čak i tuča, tako da pobeda igrača nije dobila odjek kakav je zaslužila. I sam trener je nezadovoljan dešavanjima.

„Reč je o opopljivoj temi, ali sam poznat kao uvek dirketan, p aću tako biti i sada. Meni se nije svidela atmosfera na poslednjoj utakmici. Bio sam razočaran dešavanjima na stadionu. Želja mi je da svi navijamo za Paritzan. Igrači se nisu dobro osećali na terenu, bila je tuča, a izostala je podrška kao u Novom Sadu“, rekao je Stanojević, pa potom dodao:

„Trebalo bi izneti stav, prvi sam za to, u nekom trenutku je potreban, ali ostalo vremem podržavajte ekipu. Podrška nam je mnogo važnija od bilo čega što se dešava. Da navijači budu kao u Novom Sadu, kad sam bio presrećan podrškom, iako su i tad izneli stav. Molio bih ih da budu uz nas. Nije lako, biće teških trenutaka, nećemo svaki put moći na vreme da da postignemo gol. Poslednjih deset minuta navijači su videli da nam ne ide, pevali „Partizane, napadaj“, a to je energija koja nam je potrebna. Pomozite nam da se borimo i ispunimo ciljeve Ako hoćeš da iskažeš stav – reci ga, ali pomozite nama. Ipak se fudbal igra zbog igrača. Moja najveća želja je da nas bodre“.

Stanojević se potom vratio na predstojeći meč Superlige Srbije protiv Vojvodine.

„Važno je da nastavimo pobednički niz. Spremni dočekujemo derbi kola. Vojvodina je u odličnom trenutku: pod Nenadom Lalatovićem je imala dosta pojedinaca sposobnih da reše meč, kod Slavoljuba Đorđevoća se više takmiči, igra kao tim, ispoljava doze agresije i discipline. Dok je Đorđević bio u Radnku pričao sam da je trenerska sadašnjost i budućnost, dokazao se sa Zvezdinim omladincima u UEFA Ligi mladih, u Surdulici iznedrio najboljeg strelca lige. Svaka mu čast. Dobro je da se takvi treneri pojavljuju, da imaju pravac. Želim mu da nastavi tako i ispuni sve želje“.

Na utakmici protiv Novođana biće promena u igračkom kadru. Kako je ekipu napusti Vladimir Stojković na golu će umesto njega biti Aleksandar Popović, dok je Aleksandar Miljković van protokola zbog povrede.

„Neće braniti u Novom Sadu, nevezano za transfer. Ne bi ni branio, jer smo planirali rotacije. Ako ode, a blizu je, možemo da se oslonimo na Aleksandra Popovića, koji je branio izvanredno prethodnu sezonu. U prednosti je, jer ima više utakmica u nogama u odnosu na Nemanju Stevanovića koji je proletos kuburio sa povredom. Imam poverenja u Popovića. A nema u Partizanu „broja jedan“ posle Stojkovića, samo utiska da je Popović je u prednosti. Ako Stojković ode, dovešćemo još jednog golmana. Ivici Kralju i Nemanji Jovšiću, kompetentnijima od mene, prepustio sam odluku“.

Partizan gostuje Vojvodini u okviru drugog kola Superlige Srbije u nedelju od 21.00.

 

Komentari

Vaš komentar