Stolica: Nemamo nijednog štopera

Srbija - Super liga 20. jun. 202210:55 > 11:124 komentara
Podeli:
Starsport

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica na samom startu svog angažmana suočava se sa problemima u timu. Nekoliko igrača je napustilo tim ovoga leta jer im je istekao ugovor, tako da na pripremama u Sloveniji nema dovoljno fudbalera na raspolaganju.

„Imamo specifičnu situacija sa nedostatkom centralnih bekova, koji su, na šta smo opet ponosni, bili u svojim nacionalnim timovima, igrali Ligu nacija. Takođe i mladi Ilić, takođe igrač zadnje linije na Evropskom prvenstvu. Sve to komplikuje uigravanje, pa i odigravanje prijateljskih mečeva,ali moramo da prevaziđemo, to su samo neki od izazova“, rekao je Stolica, pa potom nastavio:

„Nemamo fizički na pripremama nijednog igrača koji može da odigra na poziciji centralnog beka. Moraćemo da tražimo alternative i možda da nađamo drugačija taktička rešenja. Ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima… Utakmice su zakazane pre dolaska, jednu smo odložili zbog cele situacije, na ostalima ćemo morati da se snađemo, samo ne bih voleo da dođemo u poziciju da neki od igrača u ovoj fazi igraju po 90 minuta, jer to vodi u drugu vrstu rizika, u povrede. Želeo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme“.

Crno-beli čekaju još pojačanja.

„Prelazni rok jeste živa stvar, ali bih voleo da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu i pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija“.

U ekipu su već stigli Zlatan Šehović i Aleksandar Filipović.

„Zahvalan sam sportskim prijateljima, jer kada smo tražili neke solucije, pojavilo se njegovo ime i situacija da bi mogao da bude angažovan. Imao je još šest meseci ugovora sa BATE Borisovim, izlaznu klauzulu, a mi sreću da je Filipović imao veliku želju da dođe u Partizan, da bismo ponovo sarađivali. Pride je nedavno postao otac i supruga i Aleksandar su želeli da se vrate, što nam je olakšalo posao. „Došli smo tako do igrača koji je kvalitetan u više parametara, bio je evropski prvak sa Srbijom 2013. godine i pripada grupi momaka sa pobedničkim mentalitetom i stavom, presudan u mom slučaju. Rekli su nam iz BATE-a da je prethodnih godina propuštao samo mečeve kada bi bio kažnjen kartonima, pošto se radi o vrhunskom profesionalcu. Poznaje moj sistem i način rada, može da odgovori na više pozicija. Jača mu je desna noga, ali je igrao i levog beka, levog, desnog štopera… Kompletan je u toj poslednjoj liniji i, gledajući ono što već imamo u timu, Filipović je idealna „nadgradnja“ i veoma mu se radujem. Imao je mnogo mečeva u grupnim fazama Lige šampiona, Lige Evrope i verujem da će se sjajno uklopiti u grupu“, rekao je Stolica.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar