Sukob u Bačkoj Topoli: Lazetić u klinču sa sudijom Lukićem

Srbija - Super liga 7. avg 202215:10 > 15:417 komentara
Podeli:
Žarko Lazetić
Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Novog Pazara postarali su se, pobedom u Bačkoj Topoli, za iznenađenje petog supeligaškog kola. Minimalac Pazaraca, ipak, uveo je i meč u treće poluvreme, o kojem će raspravljati i organi Fudbalskog saveza Srbije.

U centru pažnje naći će se Žarko Lazetić, šef struke TSC-a. Kako saznajemo, mladi stručnjak imao je posle meča buran dijalog sa Lazarom Lukićem, sudijom utakmice u Bačkoj Topoli. Incident, pred mnogobrojnim svedocima, usijao je u subotu noć telefonske linije i ostavio utakmicu u drugom planu.

Povezano

Sudeći prema informacijama sa lica mesta verbalni sukob mogao je sasvim lako da ode u drugu krajnost, sa znatno težim posledicama. Navodno, prema tvrdnjama svedoka, incident se dogodio u prostoru u i ispred sudijske svlačionice. Razmenjene su teške reči, na Lazetićeve tvrdnje nema nisu ostala ni službena lica… Pominje se čak, iako zvanično nepotvrđeno, da je bilo i odgurivanja sa obe strane…

Na sreću, zahvaljujući prisebnosti prisutnih, ispred sudijske svlačionice, sve se brzo i smirilo. Službena lica, ipak, nisu sakrila nijedan detalj i koji sat kasnije već se saznalo o sukoba Žarka Lazetića i sudije Lazara Lukića. Informacija o incidentu u Bačkoj Topoli brzo se u subotu noć proširila fudbalskom Srbijom.

Utakmicu TSC – Novi Pazar (0:1) sudio je Lazar Lukić, uz pomoć Ivana Mikalačkog i Milorada Jovanovića. U VAR sobi nalazili su se Miloš Milanović i Milan Šutulović, poslove četvrtog arbitra obavljao je Nikola Radaković. Ključni izveštaji očekuju se od neposrednih svedoka u Bačkoj Topoli, sudijske četvorke i posmatrača, nekadašnjeg arbitra Roberta Kiš-Čepegija.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zauzela je „nultu toleranciju“ prema incidentima u i oko restriktivnog prostora, posebno povredi „sudijske teritorije“. U narednim danima, kako se očekuje, biće zatraženi dodatni izveštaji službenih lica i stav Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, najverovatnije, kao prvi korak pokretanje postupka protiv aktera incidenta u Bačkoj Topoli…

 

Komentari

Vaš komentar