Tončev: Pričalo se o sarmama, sudije tražile telefon od mene

Srbija - Super liga 17. dec. 202112:30 > 14:126 komentara
Podeli:
Novica Tončev
Starsport/Srđan Stevanović

Predsednik Fudbalskog Regiona istočne Srbije, Novica Tončev, u četvrtak popodne, zajedno sa sinom Stanislavom, prvim čovekom Radnika, saslušan je zbog prijave za ulazak u sudijsku svlačionicu, na poluvremenu utakmice sa TSC-om, 24. novembra.

Tokom dužeg izlaganja pred članovima Disciplinske komisije FSS, oštrim rečima, u prisustvu advokata Miće Petkovića, Tončev senior pohvalio se godinama uloženim u fudbal, uspesima Radnika, usponom rodne Surdulice, poverenjem delegata da vodi region i napreduje u hijerarhiji saveza.

Ističući da je u pitanju „montiran postupak“ i prva disciplinska prijava u „političkom, fudbalskom i privatnom životu“ osvrnuo se na navode o povredi restriktivnog prostora i propozicijama nedozvoljen ulazak u sudijsku svlačionicu.

Slučaj "Tončev"

Prvi čovek fudbalskog istoka branio se objašnjenjem da je gostima iz Bačke Topole, čiji stadion je dobrim delom gradila i njegova „Tončev gradnja“, u poluvremenu utakmice, hteo da pokaže radove u obližnoj balon sali.

„Niko mi na vratima nije rekao da je zabranjen ulazak, možda zbog toga što me znaju“, podvukao je Novica Tončev.

Najsporniji događaj, ulazak u sudijsku svlačionicu, detaljno je objasnio:

„Vrata su bila odškrinuta, rekao sam ljudima koji su stajali ispred, a i delegatu, da idem samo da pozdravim sudije. Ušao sam u svlačionicu, pozdravio ih i u toku zadržavanja u svlačionici, pričalo se o svemu. U ruci sam držao telefon koji su sudije tražile da vide neki sporan momenat, na koji im je ukazao predsednik Radnika (Stanislav Tončev). Dok sam bio u svlačionici, pričalo se o dobrim sarmama, o večeri, predstojećoj Skupštini FSS. Mislim da sam pričao sa jednim sudijom, koji je član moje partije, oko liste sudija…“

Potpredsednik FSS osvrnuo se na previranja u FSS, želju pojedinih ljudi da onemoguće njegovu kandidaturu za predsednika u predstojećim izborima, uz tvrdnju da je šest meseci ljudima iz UEFA objašnjavao da su pojedina rešenja o izboru i biranju kandidata suprotna Ustavu Srbije…

Objasnio je da zbog suspenzije neće moći da prisustvuje sednici Izvršnog odbora FSS, zakazanoj za ponedeljak. Posebno – da će opet morati u pravnu borbu kako bi mogao da se kandiduje za predsednika FSS na narednim izborima…

„FS RiS je tražio 20 miliona dinara za rad, ali vidim nameru komisije u odluci o suspenziji da naš zahtev neće proći“, istakao je Novica Tončev.

U nastavku iskaza najavio je obraćanje tužiocu za organizovani kriminal i istakao da će „članovi komisije morati da kažu ko su nalogodavci“ u celom slučaju. Ustvrdio je da ne odlučuju po Disciplinskom pravilniku, za koji se i „sam zalagao 2017“.

„Imam dokaze da se radi o tri lica, koja su se udružila, zajedno sa nalogodavcima da nanesu štetu meni, fudbalskom regionu i FSS“, oštro je konstatovao Novica Tončev.

U zaključku iskaza, prvi čovek fudbalskog istoka priložio je izveštaje delegata, službenih lica, osporavajući i validnost dokaza iz VAR sobe…

Pri prvobitnom iskazu ostao je i Stanislav Tončev, predsednik Radnika, takođe, akter incidenta u poluvremenu utakmice Radnik – TSC (2:1).

Odluka o ovom slučaju očekuje se za sedam dana. Disciplinsku komisiju FSS, poslednjih godina, beskompromisno vodi Ivan Nikolić. Odluke donose i potpredsednik Zoran Janković i članovi Danilo Đaković i Aleksandar Grdinić.

Komentari

Vaš komentar