Tončev: Sud rekao svoje, spremam novu tužbu protiv Antića

Srbija - Super liga 20. jul 20229:244 komentara
Novica Tončev
Peđa Milosavljević/Starsport

Zaljuljao se poslednjih dana istočni region. Otvoren front, dve nedelje pred početak izbora, generiše sukobe, čiji ishod, u dobroj meri, može da opredeli ishod izborne borbe na prostorima FS Regiona istočne Srbije.

Neobično buran utorak, na „agori“ Sport kluba, otvorio je Ninoslav Spasić, a zatvorio još jednom burnom kontrom Dragan Antić. Posle reči popularnog Recka, reagovao je i Novica Tončev. Prvi čovek istočnog regiona, zvanično suspendovan odlukom Disciplinske komisije FSS, dostavio je našoj redakciji kopiju presude Višeg suda u Vranju, kojom je „dobio“ spor sa Antićem.

Sa „istočnog fronta“

#related-news_1

„Ovo je moj odgovor. Advokati već spremaju novu tužbu, a imam još dve u procesu“, konstatovao je Tončev senior u izjavi Sport klubu.

Viši sud presudio je 18. marta da Dragan Antić „zbog povrede časti i ugleda“ mora da isplati Novici Tončevu 200.000, a njegovom sinu Stanislavu 150.000 dinara.

„Svedoci Goran Ristić, Miloš Antić, Predrag Stokić i Nikola Stojanović posvedočili su da su tokom 2012. bili u Radniku iz Surdulice, da su Goran i Nikola igrali, a Predrag bio sekretar, te da je prilikom utakmice Radnik – Sloga Despotovac, 2012, kada je trener bio Dragan Antić, na kraju prvog poluvremena i rezultata 4:0, svedok Predrag tuženom preneo da je tužilac Novica poručio da više ne daju golove, a da se tuženi na to nije obazirao i nije poslušao, te je na kraju rezultat bio 7:1, u korist kluba iz Surdulice i nakon te utakmice tuženi više nije bio trener Radnika.

Prvostepeni sud utvrdio je da je tuženi izneo niz neistinitih tvrdnji na račun tužilaca, kojim se vređaju čast i ugled, označavajući tužioce u sredstvima javnog informisanja kao glavne krivce za ispadanje Dinama iz Super lige, nazivajući tužioce lopovima i prevarantima, govoreći da su isti karcinom srpskog fudbala, da su uništili srpski fudbal i da se fudbal u Srbiji igra da bi familija Tončev mogla na klađenju da uzima ogromne svote novca, da isti žive od klađenje i kladionica, a da tužilac Stanislav od transfera svakog igrača uzima 20 odsto za sebe“, konstatovano je u konačnoj izreci Višeg suda u Vranju.

Presudu je potpisala predsednik veća, sudija Miroslava Ristić.

„Imajući u vidu okolnosti slučaja, značaj povređenog dobra i cilj kojem služi naknada nematerijalne štete, te da su neistinite tvrdnje i uvrede izrečene na raznim konferencijama i štampanim medijima, sa čijom sadržinom je mogao da se upozna veći broj lica i da iznete tvrdnje za tužioce jesu uvredljivog i pogrdnog sadržaja, Viši sud pravilnom primenom materijalnog prava nalazi da iznos od 200.000 dinara predstavlja pravičnu novčanu naknadu zbog povrede časti i ugleda tužioca Novice, a iznos od 150.000 dinara, zbog povrede časti i ugleda tužioca Stanislava. Sud je prilikom utvrđivanja visine štete imao u vidu da je tužilac Novica u vreme iznošenja neistinitih tvrdnji bio narodni poslanik i poznat široj javnosti, te je iz istog razloga dosuđen veći iznos naknade štete od iznosa dosuđenog tužiocu Stanislavu“, stoji u obrazloženju odluke Višeg suda u Vranju, od 18. marta 2022.

Komentari

Vaš komentar