Pobeda za Zoltana Saba: „Šefe, hvala ti za sve“

Srbija - Super liga 17. dec. 202020:40 > 19. dec. 2020 15:42
Podeli:
TSC Bačka Topola Zoltan Sabo
Foto TSC Bačka Topola

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole su danas u 19. kolu Superlige pobedili kao gosti ekipu Inđije 3:0, ali su rezultat i igra ovog puta bila u drugom planu.

TSC Bačka Topola Zoltan Sabo
Foto TSC Bačka Topola

Utakmica je ostala u senci tragedije koja se dogodila u ponedeljak, kad je fudbalsku Srbiju pogodila vest da je preminuo šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo.

Zato je meč u Inđiji, umesto u sredu, odigran dan kasnije, a počeo je kao i svi ostali dueli 19. kola Superlige – minutuom ćutanja u znak sećanja na Zoltana Saba.

Njegovi fudbaleri izašli su na teren u majicama sa njegovim likom i emotivnom porukom:

„Hvala ti za sve, šefe!

Niko nije krio suze, od najmlađih do onih najiskusnijih, golmana Nenada Filipovića i kapitena Saše Tomanovića.

TSC Bačka Topola Zoltan Sabo
Foto TSC Bačka Topola

Rezultat je ostao u drugom planu, ali upravo je Tomanović kapitenski poveo ekipu u pobedu, postigao je prvi gol, a zatim su strelci bili Jug Stanojev i Marko Petković za ubedljivu pobedu od 3:0. Upravo onakvu kakvu su igrači iz Bačke Topole beležili prošle sezone kad su vođeni Zoltanom Sabom bili hit Supelige i kao debitanti izborili istorijski izlazak na Evro scenu.

Momci su danas igrali prepoznatljivu igru Zoltana Saba. Svaka čast, momci! Šefe, hvala ti za sve„, poruka je koju je fudbalski klub iz Bačke Topole posle utakmice objavio na društvenim mrežava.

Sahrana u petak

Poslednji oproštaj od Zoltana Saba je u petak u 12 časova u njegovom rodnom selu Svetozar Miletić.

Fudbaleri TSC-a odloženi meč u Ivanjici sa ekipom Javora trebalo je da igraju u subotu, ali je taj duel takođe pomeren za jedan dan i na programu je u nedelju. Tom utakmicom završiće se prvi deo sezone Superlige. Ako ne bude nekih promena, drugi deo Superlige trebalo bi da počne 6. februara utakmicama 20. kola.

TSC Bačka Topola Zoltan Sabo
Foto TSC Bačka Topola
TSC Bačka Topola Nenad Lukić
Foto TSC Bačka Topola
Komentari

Vaš komentar