TSC imenovao trenera: Jovanović šef do zime

Srbija - Super liga 26. okt. 202112:301 komentar
Podeli:
Mirko Jovanović
TSC

Superligaš TSC, u nastavak sezone, ulazi sa novim šefom struke. Klupsko rukovodstvo pružilo je maksimalnu podršku doskorašnjem sportskom direktoru Mirku Jovanoviću i posle utakmice sa Partizanom odlučilo da bez prefiksa vršilac dužnosti vodi ekipu do zimske pauze, saznaje Sport klub.

Odlično poznavanje ekipe, kluba i sredine definisali su u osnovi uverenje predsednika Janoša Žemberija i saradnika da Jovanović zaslužuje mandat u punom kapacitetu. Nekada prvi saradnik Zoltana Saba, promovisan potom u sportskog direktora, izgradio je status čoveka od poverenja ljudi u Bačkoj Topoli.

Povezano

Poslednjih dana, smenom Mladena Krstajića, aktuelizovane su priče o njegovom nasledniku u ambicioznom superligašu. Licitirano je svakojakim prezimenima, međutim, i u tim trenucima rukovodstvo kluba imalo je jasan stav – TSC u izboru šefa struke ne sme da pogreši.

U odsustvu kvalitetnog rešenja na duži rok šansu je dobio Mirko Jovanović, čiji madati su ranije imali isključivo privremeni karakter. Krajem jesenjeg dela prošle sezone, posle iznenadne smrti Zoltana Saba, vodio je ekipu dva puta. U trenerkoj karijeri, pre dolaska u Bačku Topolu, radio je kao trener u nižerazrednim klubovima – Crvenoj zvezdi iz Novog Sada, bačkopetrovačkoj Mladosti, novosadskom Indeksu.

Uz Jovanovića ostaje i stručni štab iz mandata Mladena Krstajića. Bivši selektor, u dogovoru sa ljudima iz kluba birao je poslednjih meseci saradnike i zato je logična odluka da većina njih bude angažomana na starim poslovima i pod vođstvom novog šefa.

Imenovanje trećeg šefa u superligaškoj eri, ne povlači za sobom nijednu administrativnu prepreku. Novi šef struke vlasnik je PRO nacionalne licence i može nesmetano da vodi ekipu u profesionalnom rangu. Ugovor sa prethodnikom, Mladenom Krstajićem, sadrži i stavku o mogućnosti jednostanog raskida ugovora. TSC u tom slučaju ne mora raskid da dokumentuje sporazumom sa bivšim trenerom. Automatski, imenovanjem kluba novi šef stručnog štaba stiče dozvolu za rad.

Posle poraza od Partizana (1:3), zvanično novi šef struke vodiće TSC u sredu, u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, na Zlatiboru.

Komentari

Vaš komentar