TSC pobedom nad Ferencvarošom otvorio novi stadion

Srbija - Super liga 3. sep. 202123:46 > 23:471 komentar
Podeli:
FK TSC Bačka Topola
Foto TSC Bačka Topola

Veliki dan za Bačku Topolu. Grad je dobio velelepan stadion, a tamošnji superligaš TSC otvorio je ovo zdanje pobedom protiv slavnog Ferencvaroša 2:1.

Da ovaj stari klub, pa opet koji je tek od skoro u orbiti najvišeg nivoa srpskog fudbala, ima evropski štof i visoke ambicije videlo se protiv rumunskog FCSB, ne toliko pravnog koliko možda faktičkog naslednika slavne Steaue. A sada, to strmljenje dobilo je verifikaciju u vidu jednog od najlepših stadiona u ovom delu Evrope.

A za otvaranje izabran je specijalni protivnik. Najtrofejniji mađarski klub Ferencvaroš prošle sezone učesnik Lige šampiona, a ove Lige Evrope. Pa ipak, tog Ferencvaroša pobedio je TSC 2:1. Vodeći gol za domaćina postigao je Stanojev u 15. minutu. A onda na pravi rolerkoster u poslednjih 10 minuta. Prvo je Enguen dobio crveni karton u 80. minutu i TSC je ostao sa igračem manje. U 84. minutu iz penala Večšei izjednačuje. Ali završan udarac u prvom minutu nadoknade pripao je ekipi iz Bačke Topole. Dakovac je zatresao mrežu i doneo prvu pobedu na novom stadionu.

Veliki dan za Bačku Topolu, dan koji će nesumnjivo označiti početak nove ere TSC.

Komentari

Vaš komentar