TSC u ofanzivi: Na meti Portugalac Kardozo

Podeli:
Andre Cardoso
Prinstsrin

Superligaš TSC pojačaće tokom leta konkurenciju u igračkom pogonu. Na spisku potencijalnih novajlija nalazi se i Portugalac Andre Kardozo.

Ofanzivni vezista privodi kraju sezonu u mladom timu Maritima. Rođen u januaru 2001, na “Ronaldovoj” Maderi, posle obuke u Nacionalu, prošao je školu Sportinga i kratko se zadržao kao omladinac u Leiksoešu. Član Maritima je 16 meseci, proletos je dres mladog tima obukao dva puta u Ligi revelakao. Od poslednjeg dana juna moći će da bira na koju će stranu.

Povezane vesti

Portugalac je odavno u fokusu klubova s naših prostora. Pre dve godine, uprkos interesovanju Partizana, odlučio se za zagrebački Dinamo. Mediji sa Pirinejskog poluostrva tada su preneli da hrvatski klub nije bio spreman da plati veliku trening kompenzaciju i pregovori su iznenada propali. Tih dana pominjala se moguća selidba Kardoza u Liverpul, pa je iz Zagreba stigla slavodobitnička informacija da su „modri“ dobili trku sa evropskim velikanom. Na kraju je ostao u školi zeleno-belih iz Lisabona, kao klasična “desetka” omladinskog tima.

Rastanak sa Tumbasevićem

Bačku Topolu je već napustio Janko Tumbasević.

Iskusni vezista ostaće, najverovatnije, na superligaškim terenima. U narednim danima biće poznata Tumbasevićeva nova adresa.

Kardozo, pod punim imenom Nuno Andre Gomeš, prošao je analize u klubu iz Bačke Topole. TSC je kao jedan od prioriteta u narednim danima obelodanio podmlađivanje ekipe i jačanje na svim nivoima. Eventualni angažman Portugalca, zavidnog potencijala i fudbalskih karakteristika, odlično se uklapa u klupsku viziju i velike su šanse da posao bude definisan do početka prelaznog roka. Do tada, najavljeni su rastanci sa nekolicinom iskusnijih prvotimaca.

Uporedo sa jačanjem seniorskog pogona, rukovodstvo TSC-a, na čelu sa predsednikom Janošem Žemberijem, uložilo je ogromnu energiju i na postavljanje temelja moćne akademije, spremne da se nametne kao lider u bačkoj ravnici i regionu. Plodovi velikih ulaganja u infrastrukturu i rada sa mlađim selekcijama očekuju se u narednim godinama.

 

Komentari

Vaš komentar