„U Kragujevcu sam pogođen kamenom, sudija mi kaže: jbg“

Srbija - Super liga 11. maj. 202212:22 > 12:469 komentara
Podeli:
Privatna arhiva

U nedelju je odigrana u prilično burnoj atmosferi utakmica između Radničkog 1923 i Proletera (2:1), dva direktna rivala u borbi za opstanak u Superligi Srbije. Posle utakmice pojavio se snimak na kome se vidi navijač koji je preskočio ogradu i napao sudiju Marka Ivkovića, međutim napadnuta je i klupa stručnog štaba gostujućeg tima iz Novog Sada, a jedan od napadnutih bio je trener golmana Vojislav Vukić, koji je u razgovoru za Sport Klub otkrio šta se dešavalo na utakmici.

„Prvo poluvreme nije nagoveštavalo da bi moglo da se dogodi bilo šta od onog što se desilo u drugom poluvremenu. Pri rezultatu 0-1 za naš tim, prva od situacija jeste da je navijač protivničke ekipe prvo došao do tehničke klupe, nasrnuo na mene i moje kolege, a zatim otišao na klupu sa stručnim štabom i igračima da se obračuna, u čemu  je pokušao da ga spreči četvrti sudija Marko Ivković i došlo je do fizičkog obračuna, gde je napao i udario sudiju. Tražili smo da se utakmica prekine jer je ovo presedan i bezbednost nam je bila ugrožena“, rekao je na početku razgovora za Sport Klub Vukić, pa potom nastavio:

„Nedugo zatim, nakon par minuta grupa od 20 navijača je preskočila ogradu, prišla nam samo na par metara, u tom haosu pogođen sam velikim kamenom u kuk, čak je i na mojoj trenerci ostao otisak kamena koji je stajao pored stolice gde sam sedeo. Istog momenta sam otišao kod delegata Miodraga Žuće Jankovića i pokazao mu i otisak na trenerci i kamen kraj stolice, na šta je on samo rukoma odmahnuo. Obratio sam se i Marku Ivkoviću kao četvrtom sudiji na šta je on samo sklonio svoju slušalicu i rekao “jbg”. Po drugi put smo tražili da se utakmica prekine jer više nije bila regulrna. Zamislite da me je kamen pogodio u glavu? Šta bi se desilo?? Opet ne bi prekinuli utakmicu ni zaštitili nas kao protivnički tim. Insistirali su da se utakmica nastavi u nemogućim uslovima. Treći put navijači su prešli ogradu nakon drugog gola koji je postigao Radnički i čak ušli u fizički obračun i guranje sa našom tehničkom klupom, gde sam braneći kolegu bio odgurnut i fizički napadnut. Na kraju utakmice čim je sudija svirao kraj, obezbeđenje je dođlo do mene i bukvalno me isteralo sa stolice na kojoj sam sedeo jer su navijači krenuli na nama.. gde su mi govorili da je najbolje da se sklonim. Nas nije imao ko da zaštiti. Slobodno pozivite i Marka Ivkovića i Žuću Jankovića i pitajte da li sam im prišao i pokazao kamen kojim sam bio pogođen“.

Bilo je burno i na terenu, među samim fudbalerima…

„A na terenu šta se dogođalo bili ste svedoci, da se igralo sa tri lopte, nasrtaji na naše igrače bez lopte i udarci. Dalje ne želim da komentarišem, jer ovo nije dobro ni za srpski fudbal ni za nas radnike, ali ni za celokupnu javnost koja prati sport. Nijednog trenutka sudija Mitić i njegove kolege nisu pomislile da prekinu utakmicu. PItam se da li su to fer uslovima, dostojni najvišeg ranga fudbala, kao što je Superliga Srbije?“

U javnosti je sa utakmice prikazan incident u kome je Nikola Džigi Ninković učestvovao, ali nije objašnjeno šta je sve prethodilo njegovoj reakciji.

„Medijski se spinuje da je Nikola jedini krivac. U momentu kada je bio Ninković bio isprovociran na terenu su bile tri lopte!! Zašto se igra nije zaustavila? Zašto postoji VAR ako se samo selektivno primenjuje, kod penala dosuđenih, a ne kod kornera koji nije postojao kada je postignut drugi pogodak za Radnički. Cela Srbija je videla da je naš igrač Velja Mladenović udaren sa dve ruke u predelu grudi bez lopte, zašto to nije sankcionisano? Ja da delim pravdu ne želim, za to postoje nadležne institucije da se bave ovim problemom i zaštite nas koji radimo svoj posao, a ne da dozvole da nam se na takav način uzima hleb iz usta!“, rekao je Vukić i za kraj poručio:

„Za kraj želim da čestitam igračima i stručnom štabu Radničkog na pobedi, a sudijama i neregularnim uslovima treba jednom stati na kraj, da bi srpski fudbal krenuo na bolje, zarad svih nas, naše dece i budućnosti“.

Komentari

Vaš komentar