U utorak IO FSS: Fudbalska Srbija dobija novi grb

Srbija - Super liga 14. mar 202220:4019 komentara
Podeli:
Šurbatović i Bjeković
FSS

Fudbalska reprezentacije Srbije, od utorka, imaće novi zvaničan grb. Izvršni odbor srpske kuće fudbala, na sednici u Staroj Pazovi, potvrdiće javnosti ranije predstavljeno rešenje grba reprezentativnih selekcija.

Uporedo sa grbom, najavljen je i novi dizajn dresova, ali ta tema nije u opisu članova FSS.

Vesti sa Terazija 35

#related-news_1

Sednica fudbalske vlade, iako poslednjih dana očekivana sa velikom znatiželjom, posle smirivanja tenzija na domaćem tlu, neće doneti žučniju raspravu. Aktuelna situacija biće, najverovatnije, tema pod tačkom „razno“. Konkretno, očekuje se apel akterima da se u finišu sezone vode isključivo sportskim motivima, uz jasan stav da Fudbalski savez Srbije neće trpeti napade, ma sa koje strane dolazili…

Tek u utorak trebalo bi da bude potvrđen izbor Gorana Stevanovića za selektora mlade reprezentacije. Paradoksalno, Stevanović je u ponedeljak saopštio premijerni spisak, a tek dan kasnije dobiće poverenje jedino merodavnog organa, Izvršnog odbora FSS, da vodi računa o mladoj selekciji.

U okviru tačke „kadrovska pitanja“ biće potvrđen izbor i Aleksandra Jovića za selektora omladinske reprezentacije. Mladi trener već je debitovao na klupi, u prijateljskom susretu sa Hrvatskom.

Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige najavljeno je da će od naredne sezone proces licenciranja važiti i za članove drugog razreda domaćeg fudbala. IO FSS bi u utorak trebalo da usvoji Pravilnik o licenciranju klubove Prve lige.

Izgled novog grba bio je tema sredinom februara, pošto je jedan od specijalizovanih sajtova objavio konačno idejno rešenje.

Jedna od tema sednice najodgovornijeg tela u sistemu FSS biće i regulisanje procesa dostavljanja brzih podataka o klađenju.

Napokon biće konsituisano i Veće za rešavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije. Iz Zajednice klubova i Sindikata profesionalnih fudbalera dostavljeni su predlozi članova, predsednika i potpredsednika. Na delegatima IO FSS ostaje da definišu konačan sastav novog tela, pravnog naslednika Arbitražnog suda. Odluku s nestrpljenjem očekuje veliki broj fudbalera i trenera, čiji sporovi, uglavnom sa klubovima, poslednjih meseci nisu ni razmatrani u pravnom vakuumu, nastalom ukidanjem suda.

Ostale tačke, uglavnom formalne prirode, trebalo bi da brzo budu i apsolvirane.

Početak zasedanja u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije zakazan je za 15 časova.

Komentari

Vaš komentar