Novi predsednik FSS do 15. decembra, o sudijama 6. jula

Srbija - Super liga 30. jun. 202112:50 > 18:035 komentara
Podeli:
Bjeković i Šurbatović
FSS

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije biće izabrano do 15. decembra, dok će izbori biti raspisani posle izmena Statuta FSS i javne rasprave, u septembru. Odbor za hitna pitanja razmatraće predložene liste sudija početkom naredne nedelje, najverovatnije u utorak 6. jula, epilog je još jednog burnog fudbalskog dana u Staroj Pazovi.

Poslednjeg junskog dana 2021. zasedala je Skupština Fudbalskog saveza Srbije. Sednica u Staroj Pazovi počela je u 13.05 časova. Posle skoro 80 minuta završena je, prema očekivanjima, u mirnom tonu, bez glasa protiv.

Delegati skupštinskog saziva usvojili su Finansijski izveštaj za prethodnu godinu. Ostale teme, takođe, imale su protokolaran sadržaj i dnevni red brzo je apsolviran. Sednicom je prvi put predsedavao Nenad Bjeković, od 24. maja, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Prisutni su bili i Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentatcije Srbije i Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS.

Povezane vesti

Više bure očekivalo se na potom najavljenoj sednici Odbora za hitna pitanja. Posle dužeg većanja, očigledno u želji da usaglase stavove o spornim promenama na listama sudija i posmatrača, članovi najužeg operativnog tela srpskog fudbala, odlučili su se na lakonsko rešenje i otkazali sastanak. Početkom naredne nedelje trebalo bi da definitivno zapaljivu temu skinu sa dnevnog reda.

Članovi novoformirane Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem, dostavili su u četvrtak ujutro definitivan predlog na kojem se nalazi 19 arbitara. Inicijalne liste Super i Prve lige i jedinstveni spisak posmatrača, od 40 prezimene, potpisali su i ostali članovi komisije Bojan Stojanović, Dejan Santrač i Nenad Đokić.

U odnosu na prošlu sezonu, izbrisani su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki, Novica Anđelovski, Dragan Čolović i Milan Ilić. Talas očekivanih promena, osnovni preduslov regularnog i poštenog takmičenja, uprkos ogromnim pritiscima, zapljusnuo je poslednjih dana Terazije 35. Iza kulisa, trajala je žestoka bitka, pojedine arbitare „zaštitili“ su krupni igrači, s posebnom ulogom u FSS.

Uz zamenika predsednika, Nenada Bjekovića, članovi najužeg rukovodećeg tela su i predsednici regionalnih saveza Dragan Simović (Vojvodina), Novica Tončev (Istok) i Branko Stojaković (Zapad) i Bojan Pavićević, zadužen za futsal i ženski fudbal.

Skupština FSS

FSS

Pre sednice oglasio se niški Radnički saopštenjem u kojem se protivi najavljenom smanjenju broja klubova u superligaškom rangu na 12. Predstavnici Radničkog, poslednjih godina redovnog učesnika „obeleženih“ utakmica, zastupaju stav da nije vreme za smanjenje klubova u eliti. Podsetimo, od narednog leta Srbija će imati 14 superligaša.

 

Komentari

Vaš komentar