Voždovac tri utakmice bez navijača u gostima

Srbija - Super liga 28. jul 202118:061 komentar
Voždovac
FK Voždovac

Superligaš Voždovac, naredne tri utakmice u gostima, neće imati organizovanu podršku navijača.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je beogradski klub zabranom organizovanog odlaska najvatrenijih pristalica, zbog rasističkih povika sa tribina. U odluci, objavljenoj posle sednice u sredu, stoji da Voždovac „ne može da vodi navijače na gostovanja“, niti klubovi domaćini otvaraju sektore za gostujuće navijače, prodaju ulaznice…

„Zmajevima“ predstoje dva vezana gostovanja, na stadionima Partizana i Vojvodine, u šestom kolu igraće sa Metalcem, u Gornjem Milanovcu.

Povezane vesti

Podsetimo, na premijernoj utakmici 16. šampionata Srbije, sa Čukaričkim, pristalice Voždovca, obrušile su se rasističkim povicima na Normana Kempbela. Prvotimac domaćeg tima zamenjen je na poluvremenu, službena lica pažljivo su evidentirala incident, koji je napokon zaključila Disciplinska komisija FSS, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem.

Direktor Proletera, Asmir Bislimi, moraće da plati 50.000 dinara, zbog isključenja na meču sa Voždovcem. Mladi sportski radnik umeo je i ranije da pretera – ovog puta vređao je sudiju Marka Ivkovića, zbog čega je isključen. Sa uvredama je nastavio i posle odlaska sa klupe… Incident je evidentiran u izveštajima, Bislimi je na kraju prošao sa novčanom kaznom.

Na tapetu disciplinskog organa ponovo su se našli Crvena zvezda i Vojvodina. Navijači oba kluba organizovali su bakljadu, kao i na premijernom susretu. Predstavnici Zvezde i Vojvodine moraće da se izjasne i na osnovu najnovije prijave, pa će komisija odrediti objedinjene kazne za upotrebu pirotehnike u sva tri susreta. Podsetimo, Crvena zvezda je u drugom kolu ugostila lučansku Mladost (1:0), dok je Vojvodina bila domaćin Partizanu (0:2).

Prvotimac Metalca, Nikola Grbović, i Mihailo Oreščanin, član surduličkog Radnika, odmaraće narednog vikenda, zbog isključenja u drugom superligaškom kolu.

Komentari

Vaš komentar