Vučić: Večiti da plate porez ili slede blokada i stečaj

Srbija - Super liga 15. jun. 202221:37 > 21:4244 komentara
Podeli:
REUTERS/Zorana Jevtic

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je da država nikome neće tolerisati neplaćanje poreza nikome, pa ni večitim rivalima.

Veliki su dugovi FK Partizan i FK Crvena zvezda. Verujem da će moći da u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije i reprogramom, kako mi to nazivamo, plaćaju svoje obaveze. U protivnom, uslediće blokada i stečaj“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

povezane vesti

Prema podacima Ministarstva finansija, od 2012. do 2022. Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je od države 17,6 miliona evra i 40,5 miliona evra od sponzora Gasproma. Istovremeno, Partizanu je država uplatila 14 miliona evra, bez sponzorskog ugovora. Sada Zvezda državi za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan milijardu i 299 miliona dinara.

Izašli smo sa tačnim ciframa. To da li neko priznaje, ne priznaje kamate ili ne znam šta, kamata je sastavni deo poreskog opterećenja za svakoga u ovoj zemlji, tako i za te klubove. I porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Crvena zvezda i FK Partizan i Košarkaški klub Partizan, a najmanje duguje KK Crvena zvezda što se poreza tiče, ali svi će morati da plate porez“, dodao je Vučić.

Od 2012. do 2022. Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je od države 26 miliona evra, Partizan 24,4 miliona. Zvezda za porez duguje 96,6 miliona dinara, a Partizan 647,7 miliona dinara i o tome crno-beli nisu hteli da govore.

Komentari

Vaš komentar