Zvanično: Lukić u Remsu pet godina

Podeli:
Ognjen Lukić
SK

Najavljeno – overeno i ozvaničeno. Dojučerašnji golman Radničkog 1923, Ognjen Lukić, potpisao je ugovor sa francuskim Remsom. Saradnja omladinskog reprezentativca Srbije i člana Lige 1 overena je do leta 2027.

Tačno sedam dana posle zelenog svetla iz srca Šumadije za odlazak u Francusku, supertalentovani Ognjen Lukić zaključio je posao karijere i iskoračio na veliku scenu. Kragujevačkom superligašu, na ime obeštećenja, zajedno sa očekivanim bonusima, pripašće oko 500.000 evra.

Povezano

Rođen 2003, Lukić je stasavao u Crvenoj zvezdi, odakle se otisnuo posle saznanja da nije opcija „broj jedan“. Preselio se u Kragujevac, početkom 21. veka grad u posebnim fudbalskim odnosima sa njegovim rodnim Smederevom. Za nepunih godinu i po, u Prvoj i Super ligi, najavio je neslućen potencijal i kao prvotimac Radničkog 1923 skrenuo pažnju emisara sa zapada Evrope.

Prethodni rastanak Remsa sa Predragom Rajkovićem zagrejao je ionako tople linije na relaciji Kragujevac – Rems. Francuzi su bili uporni da pazare u Srbiji i brzo priveli posao kraju. Pred Lukićem su dani dokazivanja u Ligi 1 i izazovnom društvu.

Bratislav Ristić i Ognjen Lukić
SK

Mladi čuvar mreže predstavljen je na stadionu „August Delon“, u društvu Bratislava Ristića i Stefana Perića.

Rems je prošlu sezonu završio na 12. mestu Lige 1. Golman Predrag Rajković, sa maksimalnom minutažom u 38 utakmica, dao je značajan doprinos u borbi za opstanak. Tokom tri godine u Remsu, upisao je 102 utakmice u francuskoj Ligi 1.

Od Ognjena Lukića, stasitog naslednika srpskog reprezentativca očekuje se da nastavi utabanom stazom na ezotičnom tlu…

Komentari

Vaš komentar