Zvezda i Partizan u Top pet Evrope po gol-razlici

Fudbal 6. apr. 202119:20 > 19:253 komentara
Podeli:
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se nalaze na drugom mestu sa gol-razlikom od plus 69, koliko ima i moldavski Šerif iz Tiraspolja na prvoj poziciji, dok je Partizan na petom mestu sa plus 64.

164. Večiti derbi

Računajući 55 nacionalnih liga širom Evrope napraljena je lista klubova sa najboljim gol-razlikama. U top 5 nalaze se dva najbolja srpska tima – Crvena zvezda je po tom kriterijumu druga u Evropi. Zajedno sa moldavskim Šerifom ima gol-razliku od plus 69. Moldavcima pripada prvo mesto, jer su odigrali manji broj utakmica.

Na trećem mestu za gol slabiju gol-razliku ima Džerardov Rendžers u Škotskoj, četvrti je Ajaks u Holandiji (+65), a peti Partizan (+64).

U prvih deset su još grčki Olimpijakos (+56), češka Slavija iz Praga (+55), TNS iz Velsa (+52), belgijski Klub Briž (+46) i šampion Francuske PSŽ (+45) kao deseti. Istu gol-razliku kao Parižani ima i vodeći tim Premijer ligi Engleske Mančester Siti, ali su Sveci deseti jer su dali više golova od Građana.

Gledajući region u Bosni i Hercegovini najbolju gol-razliku ima vodeće Sarajevo (+24), u Hrvatskoj zagrebački Dinamo (+41), u Crnoj Gori podgorička Budućnost (+29) u Sloveniji je to Maribor (+20), a kod Makedonaca ekipa Škendija (+33).

 

Komentari

Vaš komentar