Zvezda i Zenit produžili ugovor na još dve godine

Srbija - Super liga 3. jul 202216:162 komentara
Podeli:
FK Crvena zvezda

Zenit i Crvena zvezda će u nedelju uveče od 19 sati odigrati prijateljski meč u Sočiju.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga produžili su saradnju na još dve godine, saopštio je srpski šampion. U saopštenju Crvene zvezde se navodi da ugovor dva kluba, koji imaju zajedničkog sponzora rusku kompaniju „Gasprom“, podrazumeva saradnju prvih timova, ali i akademija srpskog i ruskog kluba. 

Saradnja će, kako navode crveno/beli, biti intenzivirana i u oblasti marketinga i prodaje, odnosa sa javnošću, organizacije, pravnog i sektora za ljudske resurse. Crvena zvezda i Zenit su prvi put ugovor potpisali 2017. na period od pet godina. 

Generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev rekao je zadovoljan i ponosan zbog potpisivanja ugovora.  

„Ugovor će obuhvatati saradnju na svim nivoima kluba, od omladinskih selekcija, do seniorskog tima, saradnje među stručnim kadrom, organizovanje turnira, zajedničke posete, ali i prijateljske utakmice kada kalendar to dozvoli. Verujem da će se uz odgovarajući trud uvek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Takođe, ugovor je i pokazatelj prijateljstva između srpskog i ruskog naroda. To pokazuje da su naši odnosi bratski, a svi znamo da je sport veoma važan segment društva. Srpski muzičari, glumci, umetnici su jako popularni u Rusiji, to pokazuje takođe dobre odnose naroda“, rekao je Medvedev. 

On je uoči prijateljske utakmice između Zenita i Crvene zvezde rekao da slogan „bitka šampiona“ govori sve o kvalitetu timova. 

„Zenit je osvojio četiri titule u nizu, Crvena zvezda pet, i suvereni smo šampioni u našim državama. Nivo fudbala u Rusiji i Srbiji je izuzetno velik i javnost je sigurno zainteresovana za utakmicu. Što se tiče pobednika – ko bude bolji danas, neka trijumfuje“, zaključio je Medvedev. 

U saopštenju Crvene zvezde je navedeno da je ugovorom dogovoreno da pored prvih timova prijateljske utakmice igraju i mlađe selekcije, kao i stažiranje u okviru akademija, razmena trenera Omladinske škole i igrača, organizacija trening programa i program edukacije i razmene iskustava. 

„Ugovorom je planirana razmena iskustava u cilju optimizacije trenažnog procesa, pripremi organizacije utakmica u sferi infrastrukture, prodaji karata za utakmice, razvoju i zaštite brenda dva kluba, kao i sponzorskim ugovorima“, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde. 

Komentari

Vaš komentar