Zvezda produžila ugovore sa Babićem i Kneževićem

Podeli:
FK Crvena zvezda

Babić i Knežević su prošle sezone igrali za Grafičar.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde Ilija Babić i Nikola Knežević produžili su danas ugovore sa beogradskim klubom. Babić je potpisao četvorogodišnji ugovor. On je prošle sezone u 28 utakmica postigao šest golova i imao dve asistencije, a u predstojećoj sezoni igraće na pozajmici u klubu Mladost GAT iz Novog Sada. 

„Mnogo mi znači produžetak ugovora, to je dečački san, da budem ovde u Crvenoj zvezdi. Nadam se da ću svojim partijama opravdati poverenje i da ću zaslužiti da se vratim na ‘Marakanu’. Mnogo sam radio tokom leta, svestan sam da je prelazak u Super ligu težak, ali želim da se dokažem i nadam se da će biti mnogo golova i asistencija“, rekao je Babić, koji je rođen 2002. godine. 

On je rekao da je prošle sezone zbog bolesti propustio jedan deo sezone, kao i da mu je veliki motiv što će sada igrati u Super ligi. 

„To mi je veliki motiv, jer znam da u Crvenoj zvezdi računaju na mene. Jedva čekam da počne sezona, zaista sam nestrpljiv. Već sam kroz pripreme osetio da se brže igra i da moram da budem fokusiran u svakom momentu. Naravno, nadam se povratku u Zvezdu i tome da zaigram na ‘Marakani’ „, dodao je. 

Knežević je prethodne sezone u 31 utakmici postigao četiri gola i mao je pet asistencija, a ugovor sa Crvenom zvezdom produžio je na tri godine. 

„Osećaj je divan, ogromna je čast i privilegija potpisati ugovor sa najvećim klubom u regionu. Kao i do sada, idemo još jače u narednu sezonu i nadamo se najboljim rezultatima. Imam motiv da napredujem, to sam do sada radio i nastaviću u tom maniru. Od momenta kad sam u pionirima došao u Zvezdu, sve ide uzlaznom putanjom i nadam se da će tako biti i u budućnosti“, rekao je Knežević, rođen 2003. godine. 

Knežević je rekao da je igranje za reprezentaciju Srbije za igrače do 19 godina na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj bilo veliko iskustvo i zadovoljstvo, ali da se sada okreće obavezama u klubu. 

„Kao i svakom detetu koje prodje Omladinsku školu i potpiše ugovor, san mi je da zaigram u prvom timu. Da li će to biti za šest meseci, godinu, dve, videćemo, ali čekam šansu, nadam se da ću je dobiti i iskoristiti na pravi način“, naveo je. 

Nova sezona u Super ligi, u kojoj će crveno-beli braniti titulu, počinje u petak, a Zvezda će u nedelju od 20 časova igrati na svom terenu protiv Radničkog iz Niša. 

Komentari

Vaš komentar