Zvezda traži 55.000 evra od Partizana

Srbija - Super liga 20. mar 20229:406 komentara
navijači Partizana
FK Partizan

Iz kancelarije Crvene zvezde poslat je zahtev predstavnicima Partizana za nadoknadu štete od oko 55.000 evra, nastale posle vandalskog ponašanja navijača na 166. večitom derbiju.

Crveno-beli traže od komšija refundiranje novca po dva osnova – zbog polomljenih i zapaljenih stolica i uništenih ulaznih vrata i čitača ulaznica na južnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Povezano

#related-news_1

Uredna dokumentacija, kako saznajemo, overena i od policijskih službenika, sadrži precizne izveštaje o šteti nastaloj tokom i posle sureta Crvene zvezde i Partizana (2:1), poslednjeg februarskog vikenda 2022.

Na južnoj tribini uništeno je i zapaljeno oko 3.000 stolica. Delegat Vlado Glođović precizno je u izveštaju naveo nekoliko požara, jedan i veći, tokom kojih je izgore veći broj plastičnih sedišta na „jugu“. Ostale su polomljene i stavljene van upotrebe. Istovremeno, kako je kasnije utvrđeno, stradalo je i oko 300 stolica na istočnoj tribini stadiona Crvene zvezde.

Šteta po ovom osnovu iznosi oko 40.000 evra.

Istovremeno, zabeležen je i veći broj incidenata na i oko ulaznih kapija, takođe, u prostoru ispred južne tribine. Stradala su čak i trokrilna aluminijumska vrata, a najveća šteta evidentirana je posle uništenja digitalnog čitača ulaznica. I to nekoliko njih…

Ukupno, vrednost vandalskih „radova“ navijača Partizana na ulaznim kapijama, procenjena je na oko 15.000 evra.

Kasnijim pregledom stadiona „Rajko Mitić“ utvrđena su i oštećenja u svlačionici namenjenoj gostujućoj ekipi. Predračun za štetu, nastalu zbog manje rupe u pregradnom zidu i oštećenje aluminijumskih vrata od svlačionica, nije stigao u Humsku… Predstavnici Crvene zvezde nisu se izjašnjavali po ovom pitanju.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na prošloj sednici, sankcionisala je Crvenu zvezdu i Partizan sa po 1,2 miliona dinara zbog pirotehnike navijača na 166. večitom derbiju. Sudeći prema poslednjim informacijama, tačka na susret najljućih rivala nije stavljena.

A, već 17. aprila na pomolu je još jedan prvenstveni, najverovatnije, ponovo na stadionu „Rajko Mitić“.

Komentari

Vaš komentar