Tramecani spasilac Siona, Tun u baražu za opstanak

Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Velikom pobedom u Ženevi, nad ekipom Serveta rezultatom 2:1, fudbaleri Siona uspeli su u poslednjem kolu švajcarske Superlige da izbore opstanak, a u baraž će ekipa Tuna, koja je osvojila samo bod na gostovanju Cirihu - 3:3.

Pre poslednjeg kola znalo se da će šampionsku titulu osvojiti Jang Bojs, a da će u Evropsku Ligu Sent Galen, Bazel i Servet.

Iz elite je još ranije ispao Nojšatel Ksamaks, a sada je jasno da će Tun u baražu za opstanak, na dvomeč Vaducu. Novi-stari superligaš je ekipa Lozane.

Golovima Kasamija u 43. i Letonca Uldrikisa u 74. minutu, Sion je od 0:1 stigao do pobede na gostovanju Servetu, što je posebno obradovalo italijanskog trenera Paola Tramecanija, koji je na kraju ispao spasilac, jer je u klub došao 4. juna.

Sa druge strane, Tun je u Cirihu odigrao „samo“ 3:3, iako je do 74. minuta gubio 3:0 (Koljoli u 15, Kramer u 33. i Domđoni u 56. minutu). Onda je Munsi u 74. minutu smanjio na 3:1, da bi pravu dramu nagovestio Rap u 84. minutu. Konačnih 3:3 postigao je Munsi, reprezentativac Konga, u 90. minutu, ali bod nije mogao da zadovolji njegovu ekipu.

Tun je u opasnosti da posle deset godina napusti elitu i ispadne u Čelendž ligu, drugi rang takmičenja.