Torinu nije dozvoljen put u Rim, Serija A protiv odlaganja

Fudbal 2. mar. 202119:13
Podeli:
Paolo Bruno Getty Images Sport

Novi "okršaj" Serije A i lokalnih zdravstvenih vlasti u Italiji. Posle slučaja u vezi meča Juventus - Napoli, nešto slično dogodilo se i sa prvim susretom 25. kola Serije A Lacio - Torino.

Meč je trebalo da se odigra u utorak, ali fudbaleri Torina nisu doputovali u Rim. Razlog – nisu im dozvolile lokalne zdravstvene vlasti Pijemnonta zbog pojačane opasnosti od koronavirusa. Naizgled, čista situacija, ali samo naizgled. Očekivalo bi se da je razlog dovoljno jak da se odloži utakmica, ali Serija A je odbila ovaj predlog na hitnoj sednici. To je uradila jer se situacija kosi sa protokolom po kojem jedan tim može samo jednu utakmicu može da preskoči, a to je već učinio u petak protiv Sasuola.

povezano

Međutim, situacija u Torinu je urgentna, pošto se pojavio „englesko soj“ virusa, a pozitivnih ima i u drugom torinskom klubu Juventusu. Ali u Torinu je registrovano osam pozitivnih. Logično Torino se nije pojavio na utakmici protiv Lacija, čiji fudbaleri su izašli na teren a direktor nebesko plavih Igli Tare traži pobedu službenim rezultatom 3:0.

Mi smo poštovali pravila, došli na stadion, ostali 45 minuta i napustili ga sa svim vlastima. Možda bih i pristao na neigranje ali stav lige mora da se poštuje. Scenariji su davno razmatrani i na nama je da sledimo pravila – rekao je Tare a na pitanje da li shvata da je nemoguće da Torino dođe na meč odgovorio je da ne želi da pravi kontroverze i da je sve na vlastima.

Slična situacija bila je tokom jeseni kada je Napoli trebalo da gostuje Juventusu, ali zbog preporuka vlasti Kampanje ekipa sa juga Italije ostala je u karantinu. Igrači Juventusa su se pojavili na terenu, Savez i liga su registrovali utakmicu 3:0, ali je ovu presudu odbio apelacioni organ Olimpijski komitet Italije i naložio da meč mora da se odigra.

Komentari

Vaš komentar