„Trebalo je da prodamo Mesija!“

Fudbal 3. dec. 202021:19 > 21:247 komentara
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Prelazni predsednik Barselone Karlos Tuskec izrazio je mišljenje prema kojem je katalonski gigant pogrešio što u prethodnom prelaznom roku nije iskoristio nezadovoljstvo prve zvezde tima Lionela Mesija, prodao ga i ostvario veliki profit.

Mesi je po završetku prethodne sezone obznanio kako je nezadovoljan u klubu u kojem je od dečačkih dana i da bi želeo da promeni sredinu, ali je ipak morao da ostane na „Kamp Nouu“ jer je za Barsu bio vezan ugovorom.

Sa ekonomske tačke gledišta, ja bih prodao Mesija letos, da sam se pitao. To bi nam bio dobar potez i u pogledu plata, ali i obeštećenja koje bismo za njega dobili. On bi bio ekstremno poželjan na tržištu. Međutim, za takav potez odobrenje treba da da i stručni štab. Trenutno La Liga izdaje ograničenja po pitanju plata, a nama bi taj transfer bio od velike pomoći letos“, izjavio je Karlos Tuskec, koji je dobio funkciju privremenog predsednika u oktobru, kada je dotadašnjem prvom čoveku kluba Đozepu Mariji Bartomeuu izglasano nepoverenje.

„Lično želim više od svega da Mesi igra za naš tim i da bude tu naredne sezone. Što se tiče Nejmara, rado bih ga ponovo video u našem timu, ali samo ako bi došao bez obeštećenja. Ako ne prodajemo igrače, nećemo zaraditi novac i nećemo imati sredstava za nova pojačanja. Osim ukoliko novi predsednik ne bude imao ekstremno duboke džepove“, rekao je čovek koji je trenutno na čelu Barselone.

Mesi se često povezivao sa Mančester Sitijem, naročito pošto je tu menadžer nekadašnji trener Barselone Pep Gvardiola, ali su u razgovor ušli još neki evropski velikani.

Komentari

Vaš komentar