Tudor: Igrači su se urotili protiv mene

Turska 8. maj. 201716:43 > 16:51
Podeli:
Getty Image/Christof Koepsel

Fudblski klub Galatasaraj iz Istanbula suočava se sa problemima pošto je za vikend poražen od ekipe Kasimpaša rezultatom 3:1, što je četvrti poraz u poslednjih šest kola.

Turski mediji javljaju da je trener Igor Tudor predložio svoju ostavku, a da je predsednik Dursun Ezbek nije prihvatio. Umesto trenera, na meti kritika su igrači. Jedan od najboljih golgetera, Bruma, izveden je iz igre u 18. minutu meča.

Bruma mora da poštuje svog trenera,a on to nije učinio. Probleme sa kojima se Galatasaraj suočava ne treba tražiti samo u treneru. Isto važi i za Hamzaoglua, Prandelija, Lipija, Kapela i Denizlija. Postoje drugi segmenti na kojima treba da se radi“, rekao je Tudor i optužio Veslija Snajdera, Najdžel de Jonga i Aurelijen Čeđua da rade protiv njega.
Oni su se urotili protiv mene i huškaju jedan drugog. Tu čak nije kraj već pokušavaju da i druge igrače okrenu protiv mene. Problem Galatasaraja sigurno nije trener. Ti igrači štete timu i vrlo je teško raditi sa igračima koji imaju takav mentalitet“ ogorčen je nekadašnji hrvatski reprezentativac.
I predsednik Ezbek je razočaran.
Radimo dan i noć, ponekad spavamo samo dva, tri sata. Da bismo smanjili troškove kluba, češljamo sve moguće firme u potrazi za izvorom novca. Igrači zarađuju milione evra, a ne daju dovoljno zauzvrat i pored svega prave probleme i ruše klub. Od sada pa na dalje ili će misliti na vrednost ovog svetog dresa kada ga oblače, ili ga nikada više neće obući. Svi će morati da se dozovu pameti ili će biti sankcionisani“, kazao je Ezbek.
Predsednik je, između ostalog, otkazao planirani odmor, a turski mediji javljaju i to da je budućnost Veslija Snajdera u timu neizvesna.