Nasri odgovara – najprecenjeniji kolega, najgori trener

Turska 22. okt. 201710:25 > 10:43
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Fudbaler turskog Antalijaspora Samir Nasri govorio je za francuski Kanal+ o ljudima koji su obeležili njegovu do sada 13 godina dugu fudbalsku karijeru tokom koje je još nastupao za Marselj, Arsenal, Mančester Siti, Sevilju.

Za najprecenjenijieg fudbalera sa kojim je delio svlačionicu Nasri je bez mnogo razmišljanja odabrao kontroverznog italijanskog napadača Marija Balotelija.

Ne iznenađuje da je Nasri za najmanje omiljenog trenera tokom karijere izabrao zemljaka Didijea Dešana. Poznato je da ga je Dešan izostavio sa spiska reprezentacije pred prošlogodišnje Evropsko prvenstvo nakon što je dvojac imao žestoku svađu, što je uslovilo i Nasrijevo povlačenje iz nacionalnog tima.

Što se tiče omiljenih trenera, Nasri ih je imao dvojicu – Arsena Vengera, sa kojim je sarađivao u Arsenalu i Horhea Sampaolija, tada trenera Sevilje, a sada selektora reprezentacije Argentine.

Zanimljivo je da 30-godišnji Nasri nije spomenuo Roberta Manćinija i Manuela Pelegrinija, trenera pod kojima je osvajao titulu prvaka Premijer lige, a naročito pošto je osvajanje prvog trofeja (pod Manćinijevim vođstvom) naveo kao najdraži trenutak dosadašnje karijere.

Kao igrača sa kojim je najviše voleo da sarađuje izabrao je partnera iz veznog reda iz Mančester Sitija Jaju Turea.

U dosadašnjem toku turske Super lige postigao je dva gola u šest duela za ekipu Antalijaspora.