Alpsoj junak Antalije, Karabuk se oprašta od elite

Turska 16. mar 201819:54 > 20:11
Podeli:
EuroFootball Getty Images Sport

U prvim utakmicama 26. kola Superlige Turske u akciji su bili klubovi iz donjeg dela tabele. Veliku pobedu ostvarila je Antalija na gostovanju Kasimpaši, dok je Karabuk novim porazom praktično drugoligaš.

Antalija je gostovala Kasimpaši, koji je pred ovo kolo imao pet bodova više u odnosu na zonu ispadanja, dok su gosti bili u njoj. Zbog toga je jasno zašto su krenuli ofanzivno. Takav pristup doneo im je vođstvo u 42. minutu kada je Kadah zatresao mrežu domaćina. Dukara koji je asistirao kod tog gola u 53. minutu doneo je dupliranje prednosti. Kako je samo tri minuta ranije Mensah dobio drugi žuti karton i domaćin ostao sa igračem manje, delovalo je da će bodovi sigurno otići u Antaliju.

Međutim, sa tim se nije slagao Mbaje Dianj. Prvo je u 66. minutu smanjio na 2:1, a četiri minuta kasnije doneo izjednačenje. Hamza Hamzaolu odlučio je u 74. minutu da izvede Milana Jevtovića i ubaci mladog 21-godišnjeg vezistu Harula Alpsoja. Ispostavio se ovaj potez kao pun pogodak jer je upravo on u 82. minutu, u jeku inicijative domaćih zatresao mrežu i ponovo doneo prednost Antaliji, koja do kraja nije bila ugrožena. Ovom pobedom Antalija je pobegla iz opasne zone i sada je 14. sa 28 bodova, dva više od Genčlerbirligija, prvog ispod crte. Kasimpaša je ostao 11. sa tri boda više od Antalije.

Iz opasne zone pobegao je i Osmanli, ubedljivom pobedom nad prežaljenim Karabuksporom 4:0. Osmanli ima 27 bodova, jedan više od Genčlerbirligija, dok je Karabuk ubedljivo poslednji sa 12 bodova.