Mikel ostao dosledan i napustio Trabzon

Turska 18. mar 202010:46 > 10:49
Podeli:
George Wood/Getty Images

Nigerijski vezista Džon Obi Mikel neće više nastupati za turski Trabzon zbog toga što se u Superligi nastavlja takmičenje uprkos pandemiji koronavirusa.

Nekadašnji igrač Čelsija je pre nekoliko dana na društvenim mrežama negodovao zbog toga što se turska Superliga ne zaustavlja uprkos pandemiji.

Postoji nešto veće u životu od fudbala. Ne osećam se komforno i neću da igram fudbal u ovakvoj situaciji. Svi bi trebalo da budu kod kuća sa svojim porodicama i sa svojim voljenima u ovim kritičnim vremenima. Sezona treba da se otkaže jer je svet u turbulentnom trenutku„, napisao je Džon Obi Mikel na Instagramu.

Mikel je sada raskinuo ugovor za Trabznom i neće više igrati za ovaj tim koji inače odlično stoji u Superligi i deli prvo mesto sa Bašakšehirom. Mikel je inače bio standardnan u postavi Trabzona posebno od novembra kada su mu se završile muke sa povredom butine.

Mnogi fudbaleri turskih klubova su podržali Mikela, a takođe su i košarkaši podigli glas. Igrači Galatasaraja su napisali zajedničku poruku da košarkaška Superliga takođe treba da stane, a mnogi stranci su odbili da igraju ili pod nerazjašnjenim okolnostima nisu bili na terenu.

Inače Turci nemaju nameru da obustave fudbalsko takmičenje narednog vikenda. Imaju želju da se Superliga nastavi bez prisustva pubilke i već su odredili sudije za naredno 27. kolo.