Srna: Ima da igram poslednju sezonu iz gušta, zbog sebe

Ukrajina 24. maj 20188:58 > 9:12
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Darijo Srna nije odigrao fudbalsku utakmicu još od septembra kada je suspendovan zbog dopinga. Ugovor sa Šahtjorom mu ističe u junu, a kaže da hoće da odigra poslednju sezonu makar u Neretvi iz Metkovića.

Hrvatski fudbaler Darijo Srna je u Šahtjoru još od 2003. godine i prava je legenda kluba iz Donjecka. Učestvovao je u istorijskom usponu ovog ukrajinskog tima, a sa njim je osvojio devet titula prvaka Ukrajine i sedam nacionalnih kupova. 

Srna je međutim u seprembru suspendovan jer je bio pozitivan na doping testu, a iako je tvrdio da nikada sa namerom nije uzimao nedozvoljena sredstva dobio je kaznu od 17 meseci zabrane igranja fudbala. Legendarni hrvatski bek međutim ne namerava da se povuče iz fudbala bez poslednje utakmice, tačnije bez poslednje sezone.

 „Bila je duga i odlična karijera i zaslužio sam da je završim na terenu. Iz poštovanja prema ocu, porodici i navijačima koji su bili uz mene. Sigurno će igrati još negde i igraću iz gušta, radi sebe.Sad prvi put u životu mogu da biram. Mogu da radim u klubu, mogu da igram, mogu i da završim karijeru. Moja opcija je međutim da igram još. To ne mora da bude u velikom klubu. Ovu poslednju godinu želim da odigram zbog sebe makar u Neretvi iz Metkovića“, rekao je za Jutarnji list Darijo Srna

Hrvatskom fudbaleru inače vlasnik Šahtjora Rinat Ahmetov nudi poziciju u klubu i to praktično bilo koju, a Srna takođe među navijačima Šahtjora uživa veliko poštovanje. Nedavno su igrači Šahtjora Srni posvetili pehar pobednika Kupa svom suspendovanom kapitenu.