Izdaja: Tvorac moćnog Šahtjora na klupi Dinama

Ukrajina 23. jul 202021:29 > 21:48
Podeli:
Epsilon, Getty Images Sport

Legendarni trener Šahtjora Mirčea Lučesku novi je trener kijevskog Dinama, potvrđeno je u najtrofejnijem ukrajinskom klubu.

Povezano

Post od četiri godine bez titule nije nešto na šta su navikli navijači i čelnici kluba iz glavnog grada. Doduše, imali su u ovom veku i sedam godina bez titule, ali to nije ono čemu teži najveći ukrajinski klub. Zbog toga je ceh morao da plati Oleksej Mihaličenko.

A zamena je prava senzacija. Čovek koji je ostavio ogroman trag u Ukrajini – Mirčea Lučesku. Ono zbog čega je preuzimanje Dinama od strane Rumuna kontroverzno je što je on bio trener najvećeg rivala Šahtjora. I ne samo to, Lučesku je najzaslužniji za ono što Šahtjor sada jeste. Preuzeo je tim 2004. kada je imao samo jednu titulu nacionalnog šampiona, a napustio ga 12 godina kasnije sa devet titula.

Sada je nekadašnji trener Intera, Zenita i još mnogo klubova, kao i selektor Rumunije i Turske, dobio zadatak da svrgne nekadašnji tim, koji je u seriji od četiri vezane titule i dobrano se primakao Dinamu na samo dve titule, kada su šampionati Ukrajine u pitanju. Ugovor je potpisan na dve godine.