Dinamo 16. put šampion Ukrajine

Carlos Da Pena Dinamo
Guliver image

Dinamo je 16. put šampion Ukrajine - tri kola pre kraja Kijevljani imaju 13 bodova prednosti od drugoplasiranog Šahtjora i teoretski su obezbedili trofej.

Na spektakularan način, sa pet golova u mreži Inhuleca, Dinamo je overio prvo mesto. Golovi Zabarnija (4), Besiedina (14), Cigankova (48. i 71) i Popova (82), najavili su veliko slavlje na Olimpijskom stadionu.

Kijevljani su posle pet godina vratili trofej u vlasništvo. Poslednji put, u proleće 2016, stigli su na tron pod vođstvom Sergeja Rebrova. Ovog puta, Dinamo predvodi legendarni trener i simbol moćnog Šahtjora – Mirčea Lučesku.

Šahtjor je izgubio, u meču bez velikog značaja, od Oleksandrije (0:2). Trijumf domaćeg tima potpisali su Hrečiskin u 44. i Šastal u 54. minutu.

Zarja se pobedom nad Olimpikom učvrstila na trećoj poziciji. Presudio je pogodak Zahedija, u 71. minutu. Domaća ekipa povela je u režiji Jurčenka, na početku meča, sa 11 metara, izjednačio je Kargbo u 54.

Na vrhu tabele rasporedili su se Dinamo (58), Šahtjor (45) i Zarja (41). Sedma Oleksandrija sakupila je 29, 12. Inhulec 20, a pretposlednji Olimpik 18 bodova.

Komentari

Vaš komentar