Jaja Ture ima klub, počinje trenersku karijeru

Ukrajina 10. feb. 202118:45 > 18:47
Podeli:
Getty Image/Alex Livesey

Nekadašnji vezni fudbaler Mančester Sitija i Barselona Jaja Ture imenovan je za pomoćnog trenera Olimpika iz Donjecka, potvrdio je ukrajinski klub u sredu.

Dobrodošao, Jaja. Superzvezda iz Obale Slonovače pridružila se trenerskom osoblju Igora Klimovskog,“ navodi se u saopštenju Olimpika.

Predsednik kluba iz Donjecka Vladislav Geljzin u januaru je najavio saradnju sa Tureom, a pre toga postojale su informacije da menadžer Dmitri Seljuk lobira da bivši reprezentativac Obale Slonovače bude prvi trener ruskog premijerligaša Sočija.

Poslednji klub za koji je igrao bio je Cindao Hajnju, koji je napustio u julu prošle godine. Igrao je još za Beveren, Metalurg iz Donjecka, Olimpijakos, Monako, Barselonu, Mančester Siti, ponovo Olimpijakos i Cindao.

“Svoju profesionalnu karijeru započeo sam u Donjecku. Sada sam ovde da započnem svoj trenerski put. Naravno, razumem da Olimpik nije Metalurg, ali dobro se sećam koliko su ljudi bili ljubazni i otvoreni u Donjecku. Vrlo sam impresioniran lokalnim mentalitetom. Da budem iskren, čak je i moj agent bio iznenađen kad je saznao da želim da odem u Ukrajinu, ali bio sam čvrst u svojoj odluci. Nije tako lako pronaći mesto gde možete mirno, bez nepotrebnog pritiska učiti, gde ćete biti prihvaćeni kao prijatelj. Drago mi je da je trener Olimpika dopustio da se pridružim njegovoj ekipi,“ rekao je Ture i dodao:

Siguran sam da mogu da budem koristan igračima Olimpika kao profesionalac i stariji prijatelj. Negde ću nešto da predložim, podelim znanje i viziju fudbala. Pun sam entuzijazma za posao.

Olimpik iz Donjecka je sedmi u prvenstvu Ukrajine sa 17 bodova iz 12 utakmica, a u prvom meču u prolećnom delu šampionata, u subotu 13. februara, gostuju Dinamu iz Kijeva.

Mečeve prvenstva Ukrajine gledajte na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar