Venger: Zbog Arsenala sam dvaput odbio Real

Fudbal 1. maj 202120:241 komentar
Podeli:
Arsene Wenger
Guliver Images / AP Photo/Akira Suemori

Legendarni menadžer Arsenala Arsen Venger proveo je na klupi „Tobdžija“ 22 godine i ostavio veliki trag, a priznao je da je tokom staža u Londonu imao ponude tima za koji je navijao kada je bio dečak – slavnog madridskog Reala.

Venger je posle bogate karijere tokom koje je vodio Nansi, Monako, Nagoju i Arsenal trenutno na poziciji šefa za globalni fudbalski razvoj u organizaciji FIFA.

Arsen Venger:

Kada sam bio dete Real je bio tim za koji sam navio. Odrastao sam gledajući Di Stefana, Puškaša, Kopu, Santamariju, Henta. Oni su me impresionirali. Mnogo sam voleo Real, a tokom svoje karijere sam imao priliku da mi često budu protivnici“, rekao je 71-godišnji Arsen Venger.

Mnogo mi se sviđa atmosfera oko Reala. Volim kada je stadion u centru grada. On je tada neizbežan deo ljudskih života. Fudbal je srce grada, a to su za mene Real i Santjago Bernabeu“, izjavio je slavni francuski trener.

Dvaput sam umalo otišao u Real. Nema mnogo ljudi koji mogu to da kažu, ali ja sam bio uključen u projekat izgradnje novog stadiona koji bi zamenio Hajberi i taj projekat je morao da bude ispunjen. Sve smo platili sami, nismo dobili pomoć ni od koga. Platili smo ga našim igrama na terenu i prodajući igrače koje smo kupili za mali novac. Zbog toga nisam otišao u Španiju, morao sam da završim posao“, zaključio je francuski trener.

Tokom Vengerovog mandata Arsenal je triput bio šampion Engleske, a osvojili su čak sedam FA kupova. Najvieći uspeh u Ligi šampiona bilo im je finale 2006. godine, kada su izgubili od Barselone.

Komentari

Vaš komentar